Bogdan Zumbreanu vrea să revină în funcția de director al CNA (Anticoruptie)

  • 21 August 2020 14:58
Bogdan Zumbreanu vrea să revină în funcția de director al CNA (Anticoruptie)

Fostul director general al Centrului Național Anticorupție (CNA), Bogdan Zumbreanu, își dorește să revină în funcția din care a fost demis de Parlament vara trecută. Zumbreanu a contestat în instanță decizia Parlamentului prin care a fost demis pe motiv că numirea lui nu s-ar fi făcut în concordanță cu prevederile legale, informează Anticoruptie.md.

Potrivit sursei citate, dosarul a fost pus pe rol la 11 mai 2020 de oficiul Râșcani al Judecătoriei Chișinău și se află în gestiunea magistratei Iraida Secrieru. Până acum au avut loc două ședințe, iar următoarea a fost programată pentru data de 21 septembrie.

Solicitat de portalul anticorupte.md, Bogdan Zumbreanu a declarat că a contestat atât motivul, cât și procedura prin care a fost demis. „Demiterea mea a avut la bază o notă informativă a unor juriști precum că m-aș face vinovat de condamnarea Republicii Moldova la CEDO. Dar nici într-o decizie a instanței europene nu se regăsește numele meu. Dosarele la care am avut și eu tangență au fost pierdute din cauza unor greșeli procedurale admise de alți funcționari”, a spus fostul director al CNA.

Citiți continuarea pe Anticoruptie.md

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău