Bogdan Zumbreanu a fost votat de Parlament în funcția de director al Centrului Național Anticorupție

  • 15 Decembrie 2017 14:40
Bogdan Zumbreanu a fost votat de Parlament în funcția de director al Centrului Național Anticorupție

Candidatura șefului Direcției generale urmărire penală a CNA Bogdan Zumbreanu, la funcția de director al Centrului Național Anticorupție a fost votată astăzi în plenul Legislativului.

Acesta a fost nevoit să răspundă mai multor întrebări incomode din partea deputaților. Opoziția parlamentară i-a reproșat lui Zumbreanu că a fost selectat pentru a ocupa funcția CNA pentru serviciile aduse actualului partid de guvernământ. Aceștia mai consideră  că CNA  ar fi „o bâtă politică”, dând exemplul mai multor aleși locali „hărțuiți cu dosare” pentru a adera la Partidul Democrat.

Bogdan Zumbreanu a respins acuzațiile.

Bogdan Zumbreanu este angajat al instituției anticorupție încă de la fondarea  Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice și Corupției. Potrivit mai multor investigații publicate de Ziarul de Gardă, numele lui Bogdan Zumbreanu se regăsește în lista persoanelor responsabile de condamnarea Republicii Moldova la CtEDO în cel puțin trei dosare, lucru negat însă de acesta  azi în parlament. 

Bogdan Zumbreanu este căsătorit cu Irina Serbulenco, fiica fostei viceministre a Sănătății, Aliona Serbulenco, tot ea, membră a Partidului Democrat din Moldova.

Candidatura lui Bogdan Zumbreanu la funcția de șef al CNA urmează să fie pusă la vot la această oră. 

El va prelua fotoliul lui Viorel Chetraru și va conduce în următorii cinci ani instituția dacă va acumula majoritatea voturilor aleșilor poporului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,07
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:6,69 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău