Bogdan Aurescu: O parte din atacurile cu drone ale Rusiei asupra Kievului au avut loc la 1,5 km de sediul Ambasadei României

  • 17 Octombrie 2022 14:00
Bogdan Aurescu: O parte din atacurile cu drone ale Rusiei asupra Kievului au avut loc la 1,5 km de sediul Ambasadei României

Ministrul de externe al României, Bogdan Aurescu, a condamnat luni, la sosirea la reuniunea miniștrilor de externe din UE de la Luxemburg, noile atacuri ale Rusiei asupra Kievului, capitala ucraineană fiind ținta unor atacuri cu drone kamikaze care au lovit clădiri rezidențiale.

„Voi reitera astăzi condamnarea de către România a recentei escaladări a Rusiei a conflictului din Ucraina, în special prin loviturile cu rachete de lunea trecută, dar și de astăzi, în centrul Kievului, și în alte orașe din Ucraina”, a spus Aurescu, în cadrul unor declarații de presă, scrie Calea Europeană.

Șeful diplomației române a precizat că unele dintre atacuri au lovit la o distanță de 1,5 kilometri de sediul Ambasadei României în Ucraina.

“Am fost astăzi, în această dimineață, în strânsă legătură cu Ambasada României la Kiev. Unele dintre atacuri au lovit la o distanță de 1,5 kilometri de sediul ambasadei noastre, dar tot personalul este bine. Și monitorizăm foarte atent evoluția situației”, a precizat Aurescu.

“Aceste lovituri reprezintă o încălcare flagrantă a dreptului umanitar internațional, care interzice cu desăvârșire orice atac împotriva țintelor civile și împotriva civililor”, a continuat el.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:2,57 m/s
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău