Bogdan Aurescu: Nu ar trebui să existe impunitate pentru crimele internaționale comise în timpul războiului ilegal al Rusiei împotriva Ucrainei

  • 18 Martie 2023 10:05
Bogdan Aurescu: Nu ar trebui să existe impunitate pentru crimele internaționale comise în timpul războiului ilegal al Rusiei împotriva Ucrainei

Ministrul român al Afacerilor Externe Bogdan Aurescu a afirmat că „nu ar trebui să existe impunitate pentru crimele internaționale comise în timpul războiului ilegal al Rusiei împotriva Ucrainei”, după ce Curtea Penală Internațională a emis, vineri, un mandat de arestare pe numele lui Vladimir Putin, relatează News.ro.

„Nu ar trebui să existe impunitate pentru crimele internaționale comise în timpul războiului ilegal al Rusiei împotriva Ucrainei! România sprijină pe deplin munca și eforturile Curții Penale Internaționale, care a fost sesizată acum un an împreună cu alte 42 de state. Nu există pace fără dreptate!”, a scris Bogdan Aurescu, vineri pe Twitter, potrivit G4Media.

Reacția vine în contextul în care Curtea Penală Internațională (CPI) a emis vineri un mandat de arestare pe numele lui Vladimir Putin, cu privire la responsabilitatea acestuia în crime de război comise în Ucraina de la începutul invaziei ruse, la 24 februarie 2022, relatează AFP.

„Azi, la 17 martie 2023, Camera Preliminară II a Curții Penale Internaționale a emis mandat de arestare a două persoane, în cadrul situației din Ucraina: domnul Vladimir Vladimirovici Putin și doamna Maria Alekseievna Lvova-Belova”, comisarul prezidențial însărcinat cu drepturile copilului în Rusia, anunță într-un comunicat CPI.

Putin „este presupus responsabil de crima de război de deportare ilegală a populației (copii) și de transferul ilegal de populație (copii) din zone ocupate în Ucraina către Federația rusă”, precizează Curtea.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău