Bogdan Aurescu: NATO trebuie să susțină Republica Moldova, care este ținta acțiunilor destabilizatoare ale Rusiei

  • 05 Aprilie 2023 09:46
Bogdan Aurescu: NATO trebuie să susțină Republica Moldova, care este ținta acțiunilor destabilizatoare ale Rusiei

NATO trebuie să susțină, pe lângă Ucraina, și ceilalți parteneri vulnerabili din regiune, precum Republica Moldova, care este ținta acțiunilor destabilizatoare ale Rusiei, a declarat ministrul român de externe Bogdan Aurescu, care se află la reuniunea ministerială a NATO de la Bruxelles, informează digi24.ro.

„Astăzi vom începe cu o foarte oportună comisie NATO-Ucraina, este prima după 2017. Au trecut șase ani de când nu a mai avut loc nicio astfel de întâlnire și suntem foarte bucuroși că îl avem alături de noi pe ministrul (de externe ucrainean Dmitro) Kuleba. Și, în același timp, așteptăm cu nerăbdare să avem o întâlnire similară cu președintele (Volodimir) Zelenski la Vilnius", a spus Bogdan Aurescu.

El a reamintit că sprijinul aliat pentru Ucraina va trebui să continue atâta timp cât va fi necesar "pentru că, așa cum am menționat de multe ori, dacă ne dorim pace în regiune, în spațiul euroatlantic, trebuie să facem Ucraina să câștige acest război, nu există altă opțiune". În același timp, a afirmat Aurescu "împreună trebuie să susținem și ceilalți parteneri vulnerabili din regiune, de exemplu Republica Moldova, care este ținta unor acțiuni destabilizatoare ale Rusiei".

El a reamintit că președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a făcut luni o vizită la București, prilej cu care a discutat cu cancelarul german Olaf Scholz și cu președintele român Klaus Iohannis "despre cum să facem Moldova mai rezilientă și mai sigură".

„De aceea România se va angaja și va anunța astăzi și mâine faptul că vom contribui în continuare la programele de dezvoltare a capacităților de apărare ale Alianței - 800.000 de dolari pentru Ucraina și 750.000 de dolari pentru Republica Moldova pentru a le ameliora capacităților de apărare", a mai spus ministrul român de externe.



Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău