Bogdan Aurescu: Ceea ce se întâmplă la Marea Neagră nu rămâne în Marea Neagră. Rusia continuă să maseze trupe în apropierea Ucrainei

  • 03 Februarie 2022 12:52
Bogdan Aurescu: Ceea ce se întâmplă la Marea Neagră nu rămâne în Marea Neagră. Rusia continuă să maseze trupe în apropierea Ucrainei

Ministrul de Externe al României, Bogdan Aurescu, a declarat, joi, că actuala criză de securitate „este despre securitatea spațiului euro-atlantic” în ansamblul său, arătând că statele aliate trebuie să continue să se coordoneze cu privire la măsurile concrete, astfel încât să se obțină o dezescaladare a situației, transmite Agerpres.

„Actuala criză de securitate nu este doar despre securitatea Ucrainei, nu este doar despre securitatea regiunii, nu este doar despre securitatea Europei, ci este despre securitatea spațiului euro-atlantic în ansamblul său, iar Marea Neagră face parte integrantă din acest spațiu, așa cum securitatea Mării Negre face parte integrantă din securitatea transatlantică.

Ceea ce se întâmplă la Marea Neagră nu rămâne în Marea Neagră. Federația Rusă continuă să maseze trupe în proximitatea Ucrainei, în regiunea Mării Negre, acestea sunt evoluții îngrijorătoare care necesită atenția noastră permanentă și atunci am decis și astăzi am avut încă o dată acest prilej să continuăm să ne coordonăm cu privire la măsurile concrete pe care trebuie să le luăm împreună, în așa fel încât să obținem o dezescaladare a situației, să obținem o continuare a dialogului”, a spus Bogdan Aurescu, în conferința comună cu ministrul francez pentru Europa și afaceri externe, Jean-Yves Le Drian.

Ministrul Bogdan Aurescu a găzduit o rundă de consultări, în format hibrid, a miniștrilor afacerilor externe ai statelor din Formatul București 9 (B9) cu ministrul francez pentru Europa și afaceri externe, Jean-Yves Le Drian. La reuniune a participat și ministrul de externe din Ucraina.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,06 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău