Bogdan Aurescu a reafirmat, la sesiunea Consiliului Ministerial al OSCE, sprijinul României pentru soluționarea conflictului din regiunea transnistreană

  • 04 Decembrie 2020 19:30
Bogdan Aurescu a reafirmat, la sesiunea Consiliului Ministerial al OSCE, sprijinul României pentru soluționarea conflictului din regiunea transnistreană

Ministrul afacerilor externe al Românei, Bogdan Aurescu, a participat joi, 3 decembrie, la cea de-a 27-a sesiune a Consiliului Ministerial al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), organizată de Albania, în calitate de Președinție-în-Exercițiu (PiE) a OSCE, în sistem videoconferință.

Reuniunea Consiliului Ministerial a oferit posibilitatea abordării principalelor evoluții pe cele trei dimensiuni - politico-militară, economică și de mediu, respectiv umană -  ale OSCE, potivit unui comunicat al Ministeruui Afacerilor Externe de la București.   

În intervenția sa, șeful diplomației române a reafirmat angajamentul României față de apărarea și protejarea principiilor și valorilor Actului Final de la Helsinki și ale Cartei de la Paris pentru o Nouă Europă, documente care stau la baza OSCE. A subliniat, totodată, rolul esențial al Organizației în soluționarea conflictelor prelungite din regiunea Mării Negre, care continuă să reprezinte o provocare pentru stabilitatea și securitatea europeană și care trebuie să beneficieze de o atenție reînnoită la nivelul organizațiilor internaționale.

Ministrul Bogdan Aurescu a subliniat, de asemenea, importanța respectării depline a mandatului misiunilor de monitorizare de pe teren. În acest context, șeful diplomației române a menționat sprijinul României pentru soluționarea conflictului din regiunea transnistreană a Republicii Moldova, în cadrul formatului 5+2, pe baza respectării suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova în cadrul frontierelor sale internațional recunoscute și fără afectarea parcursului său european. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
10
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:3,6 m/s
Sun
6
Mon
5
Tue
2
Wed
-0
Thu
-2

Curs oficial BNM 23 Ianuarie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.1921 -0.0000
USD 17.4521 -0.0000
RON 4.3476 -0.0000
UAH 0.6167 -0.0000
RUB 0.2364 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău