Bogdan Aurescu: „România va continua să sprijine, ca și până acum, efortul de reformă pro-europeană al Republicii Moldova. Abia așteptăm să fim împreună - în Uniunea Europeană”

  • 17 Iunie 2022 18:35
Bogdan Aurescu: „România va continua să sprijine, ca și până acum, efortul de reformă pro-europeană al Republicii Moldova. Abia așteptăm să fim împreună - în Uniunea Europeană”

Ministrul de externe al României, Bogdan Aurescu, l-a felicitat pe ministrul Nicu Popescu după ce Comisia Europeană a anunțat vineri că recomandă statutul de candidat la Uniunea Europeană pentru Republica Moldova.

Bogdan Aurescu spune că acesta este un rezultat foarte bun pentru viitorul Republicii Moldova, iar Bucureștiul va continua să sprijine reformele din țara vecină, așteptând cu nerăbdare ca România și Moldova să fie din nou împreună, în cadrul familiei europene, transmite DIGI24.

„Felicitări, Nicu Popescu pentru acest rezultat foarte bun pentru viitorul Republicii Moldova! România va continua să sprijine, ca și până acum, efortul de reformă pro-europeană al Republicii Moldova. Abia așteptăm să fim împreună - în Uniunea Europeană!”, a scris Bogdan Aurescu pe Twitter.

Comisia Europeană recomandă ca Republica Moldova să primească statutul de țară candidată la aderarea la UE, cu condiția ca aceasta să realizeze „reforme importante”, a anunțat vineri, la Bruxelles, președinta executivului european, Ursula von der Leyen.

Republica Moldova „dispune de o bază solidă pentru a garanta stabilitatea instituțiilor sale, democrația, statul de drept, drepturile omului” și „au fost realizate progrese pentru a asigura un bun climat de afaceri”, dar „rămân de întreprins reforme economice esențiale”, a precizat executivul UE într-un comunicat.

„Cu condiția ca liderii țării să mențină cursul” în ceea ce privește reformele economice și lupta împotriva corupției, „credem că țara are potențialul de a se ridica la înălțimea cerințelor” unei candidaturi, a declarat președinta CE într-o conferință de presă.

Acest aviz va fi discutat la summitul UE din 23-24 iunie, iar liderii celor 27 de state membre vor trebui să își dea acordul, fiind nevoie de unanimitate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:1,03 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău