Bogdan Aurescu: „Am fost bucuros să stăm împreună, România și Republica Moldova, la masa europeană, la Reuniunea ministerială a Parteneriatului Estic”

  • 12 Decembrie 2022 15:54
Bogdan Aurescu: „Am fost bucuros să stăm împreună, România și Republica Moldova, la masa europeană, la Reuniunea ministerială a Parteneriatului Estic”

La reuniunea ministerială a Parteneriatului Estic, desfășurată la Bruxelles, ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, a stat alături de omologul său din Republica Moldova, Nicu Popescu, alegând să imortalizeze momentul printr-o postare pe Twitter.

“Am fost bucuros să stăm împreună, România și Republica Moldova, cu prietenul Nicu Popescu, la masa europeană, la Reuniunea ministerială a Parteneriatului Estic. România va continua sprijinul puternic pentru integrarea în UE a Republicii Moldova, cât mai curând, așa încât locul Republicii Moldova la această masă să fie permanent!”, a scris Bogdan Aurescu.

La rândul său, tot într-o postare pe Twitter, Nicu Popescu i-a mulțumit lui Bogdan Aurescu pentru pentru sprijinul României acordat Republicii Moldova în vederea aderării la UE.

„Îți mulțumesc, Bogdan Aurescu, pentru sprijinul tău și al României pentru aderarea noastră la UE, în calea reformelor și a consolidării rezilienței. La fel ca și tine, sper că această vecinătate de la reuniunile de la Bruxelles să fie cât mai curând una permanentă., în calea reformelor și a consolidării rezilienței. La fel ca și tine, sper că această vecinătate de la reuniunile de la Bruxelles să fie cât mai curând una permanentă”, a scris Nicu Popescu.

Comisarul european pentru vecinătate și extindere, Oliver Varhelyi, a scris pe Twitter că Uniunea Europeană va ajuta Republica Moldova să depășească consecințele războiului din Ucraina și că prioritatea principală a instituțiilor europene este reprezentată de nevoile energetice ale cetățenilor Republicii Moldova.

„L-am asigurat pe Nicu Popescu că oferim tot sprijinul posibil Republicii Moldova”, a scris Oliver Varhelyi.

Amintim că situația din Republica Moldova sa aflat astăzi pe agenda reuniunii șefilor diplomațiilor din statele membre ale Uniunii Europene.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:0 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău