Bogații lumii pot acum să utilizeze Munții Alpi ca seifuri

  • 10 Iulie 17:34
Bogații lumii pot acum să utilizeze Munții Alpi ca seifuri

Cunoscută de mult timp pentru secretul său bancar, Elveția va oferi în curând bogaților lumii o nouă alternativă în care să își depoziteze cele mai de preț bunuri: seifuri în stâncă săpate la poalele Munților Alpi, transmite Bloomberg, citat de Agerpres.

Ideea aparține unor întreprinzători din centrul Elveției, unde este amplasat masivul Bruenig, la aproximativ 40 de kilometri sud-vest de Lucerna.

"Camera comorilor dumneavoastră într-un munte. Un loc sigur în care să vă depozitați activele și datele sensibile", spune Bruenig Mega Safe AG, firma care construiește seifurile, pe pagina sa de Internet.

Hugo Schittenhelm, membru în Consiliul de Administrație de la Bruenig Mega Safe AG, spune că firma intenționează să utilizeze un spațiu din interiorul muntelui echivalent cu zece terenuri de fotbal. "Dacă va fi nevoie am putea extinde acest spațiu", susține Hugo Schittenhelm.Bogații lumii caută securitate în condițiile în care pandemia a perturbat piețele iar tensiunile sociale au izbucnit din SUA și până la Hong Kong și Londra. În timp ce unii se tem de o recesiune globală sau de dezastre naturale, alții vor să evite depozitele bancare deoarece dobânzile negative forțează băncile să perceapă bani de la cei care au depozite de numerar.

Potrivit informațiilor publicate pe pagina de Internet a companiei Bruenig Mega Safe AG, seifurile în munte au dimensiuni care variază de la 100 de metri cubi până la de 20.000 de metri cubi și o înălțime de până la 12 metri. Seifurile asigură o umiditate constantă de 40% și o temperatură de 12 grade Celsius. Prețurile încep de la 500.000 de dolari.

Pe lângă stocarea de obiecte de valoare precum opere de artă, aur, acțiuni sau automobile clasice, seifurile sunt și "o locație ideală pentru activități care necesită cele mai înalte standarde de securitate", susține firma elvețiană.

Hugo Schittenhelm a spus că Bruenig Mega Safe poartă discuții cu aproximativ zece clienți potențiali, printre care se numără galerii de artă dar și persoane înstărite. Pe lângă faptul că sunt mai sigure, seifurile în munte sunt mai ieftin de construit, susține Schittenhelm. "Autorizațiile de construcție se obțin mai rapid, tavanul nu poate fi distrus și nu ai nevoie de sârmă ghimpată sau câini", spune Schittenhelm. Deși până acum cei mai interesați sunt cetățenii și firmele din Elveția, Bruenig Mega Safe vrea să atragă și clienții din orașe înstărite precum Hong Kong sau Singapore.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
30
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:4,1 m/s
Wed
23
Thu
20
Fri
20
Sat
19
Sun
19

Curs oficial BNM 11 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4425 -0.1747
USD 16.5518 -0.0434
RON 4.0207 -0.0349
UAH 0.5998 -0.0006
RUB 0.2245 -0.0012
Arhivă Radio Chișinău