Bogații din umbră, cu averi colosale. Cine sunt cei care nu apar în topul Forbes

  • 25 Octombrie 2020 16:31
Bogații din umbră, cu averi colosale. Cine sunt cei care nu apar în topul Forbes

Topurile bogaților realizate de Fortune, Forbes sau Bloomberg nu includ toți bogații lumii. Din cauza politicii editoriale, averile mafioților, dictatorilor sau regilor nu se pot publica, dar topul Yahoo include averea lui Putin și Kim Jong Un, scrie Mediafax, citat de DIGI24.ro.

Sursa citată mai scrie că ne-am obișnuit cu bogații din topurile anuale Forbes sau Fortune, cu Jeff Bezos și Bill Gates în cap de lista. Politica editorială le interzice acestor publicații să ia la puricat averile mafioților, ale dictatorilor și ale membrilor caselor regale. Un studiu Yahoo dezvăluie bogații din umbră, cu averi colosale.

Hassanal Bolkiah (Hasanăl Bolhiah), sultanul Bruneiului, are o avere netă de 20 de miliarde de dolari. Și asta este o estimare este făcută acum zece ani. Anumite surse spun că sultanul deține 600 de mașini de lux, Rolls Royce, locuiește în cea mai mare reședință din lume, cu 1.800 de camere la dispoziția lui, în care s-au investit 350 de milioane de dolari.

Dawood Ibrahim (Daud) este unul dintre cei mai bogați traficanți din lume. Averea discretului gangster depășește 7 miliarde de euro. El este cunoscut pentru o serie de explozii din 1993.

 

În cazul lui Kim Jong Un, estimările neoficiale sugerează că liderul Coreei de Nord are o avere care depășește 5 miliarde de euro. Atacurile cibernetice, slavii din lagărele de muncă și vânzarea resurselor naturale ale țării l-ar fi îmbogățit, spun sursele.

Despre Bashar al-Assad (Bașar Alasad), liderul sirian, se presupune că are banii ascunși în întreaga lume și că averea reală ar atinge 120 de miliarde de dolari.

Liderul Rus, Vladimir Putin, ar avea o avere ce ar ajunge la 200 de miliarde de dolari, dacă ne luăm după mărturiile unui partener de afaceri. Dacă este adevărat, Putin ar fi cea mai bogată persoană de pe planetă, Jeff Bezos fiind detronat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău