Boeing are noi probleme: Procurorii din SUA solicită informații referitoare la un alt tip de avion produs de companie

  • 30 Iunie 2019 18:18
Boeing are noi probleme: Procurorii din SUA solicită informații referitoare la un alt tip de avion produs de companie

Departamentul Justiției din Statele Unite a emis o citație în care solicită companiei Boeing să pună la dispoziție informații privind uzina din Carolina de Sud unde sunt fabricate avioanele 787 Dreamliner, semnalând extinderea anchetei ce vizează Boeing în legătură cu aeronavele 737 MAX.

Potrivit unor surse familiare cu situația, citate de publicația Seattle Times, procurorii federali analizează acum și procesul de fabricare a aeronavelor 787 Dreamliner la uzina Boeing din orașul North Charleston, Carolina de Sud.

Persoane citate de presa americană au semnalat incidente în care unelte și alte materiale au fost uitate în interiorul aeronavelor și au avertizat în legătură cu o cultură a intimidării la această uzină, relatează cotidianul Los Angeles Times.

Compania Boeing este deja vizată de o amplă anchetă în legătură cu certificarea și designul avionului 737 MAX, în urma a două accidente aviatice grave produse în decurs de doar cinci luni, existând indicii că ambele accidente ar fi fost cauzate de software-ul instalat la bordul acestor aeronave.

Sursa: MEDIAFAX

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău