BNM: „Sectorul bancar al R. Moldova rămâne puternic și dispune de rezerve de bani”

  • 09 Martie 15:03
BNM: „Sectorul bancar al R. Moldova rămâne puternic și dispune de rezerve de bani”

BNM susține că sectorul bancar al Republicii Moldova rămâne puternic și dispune de rezerve de bani destul de mari, inclusiv în euro și dolari. La fel, are rezerve valutare pentru a asigura stabilitatea financiară în eventuale situații de criză, se arată într-un comunicat.

Banca Națională a Moldovei (BNM) îndeamnă cetățenii să se informeze din surse oficiale și credibile, „pentru a evita luarea unor decizii de moment, care pe fondul emoțiilor pot fi nechibzuite”. Astfel, informațiile veridice cu privire la sectorul bancar pot fi găsite pe pagina web a BNM, precum și pe site-urile celor 11 bănci licențiate în Republica Moldova, care oferă detalii și despre opreațiunile de schimb valutar la zi, anunță instituția.

„Astfel, nu există niciun motiv de îngrijorare și băncile comerciale au dat asigurări că banii deponenților sunt păstrați în siguranță, oferind spectrul complet de servicii și produse financiare tuturor clienților acestora”, mai adaugă BNM.

În același timp, Banca Națională reiterează că este atentă la toate evoluțiile care au loc atât la nivel local, cât și cel internațional și, la necesitate, este gata să intervină cu măsuri.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
15,06
Cer senin
Umiditate:89 %
Vint:5,14 m/s
Sat
15
Sun
16
Mon
12
Tue
13
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău