Blocul nr. 2 din cadrul clinicii din Vorniceni nu poate fi utilizat pentru tratarea bolnavilor

  • 11 Decembrie 2020 15:37
Blocul nr. 2 din cadrul clinicii din Vorniceni nu poate fi utilizat pentru tratarea bolnavilor

Utilizarea blocului curativ nr. 2 din cadrul Clinicii din Vorniceni a Institutului de Ftiziopneumologie „Chiril Draganiuc”, nu este posibilă. Aceasta este concluzia prezentată de experții contractați de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale /MSMPS/, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor MSMPS, experții au constatat că proiectul de rесоnstruсțiе а Blocului curativ nr. 2 din satul Vorniceni nu а fost verificat de Direcția vеrifiсаrе și expertizare а prоiесtеlоr de construcție și a fost elaborat fără expertiza tehnică a clădirii existente, cum prevedea caietul de sarcini. Panourile electrice, de automatizare și dirijare, sunt deteriorate din cauza umidității, ceea ce pune în pericol funcționarea sistemelor inginerești și a utilajului tehnologic menit să asigure funcționalitatea blocului clinic.

De asemenea, în elementele structurii de rezistență a construcțiilor existente au fost depistate semne de umezeală, deteriorarea finisajelor și căderea tencuielii pe suprafețele interioare ale pereților subsolului, urmare a pătrunderii apelor subterane din cauza lipsei drenajului, care nu a fost executat conform proiectului.

În raport se menționează că pentru asigurarea funcționalității blocului nr. 2 a clinicii din Vorniceni este necesară efectuarea măsurilor de hidroizolare a încăperilor subsolului, unde sunt amplasate toate sistemele inginerești și automatizate; să fie verificate rețelele electrice, să fie pus în funcțiune sistemul antiincendiar și cel de purificare a apei potabile.

În cadrul proiectului Bugetului de Stat pentru anul 2021, MSMPS a planificat suma estimată de 7 milioane de lei pentru realizarea lucrărilor în cadrul acestui bloc.

Sursa:MOLDPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău