Blocul ACUM cere deputaților PSRM să spună dacă vor vota „pachetul antioligarhic” și continuarea în regim de urgență a ședinței Parlamentului

  • 28 Martie 2019 16:00
Blocul ACUM cere deputaților PSRM să spună dacă vor vota „pachetul antioligarhic” și continuarea în regim de urgență a ședinței Parlamentului

Copreședintele blocului politic ACUM, Andrei Năstase, cere "continuarea în regim de urgență a ședinței Parlamentului" pentru a discuta pachetul de legi antioligarhice propuse de bloc.

Potrivit agenției INFOTAG, despre aceasta el a scris pe rețelele sociale, considerând că "discutarea pe platforma parlamentară transparentă a pachetului de acte normative de deoligarhizare a țării oferă posibilitatea îmbunătățirii și suplimentării acestuia de către toți deputații aflați în afara controlului politic și mafiotic al lui Plahotniuc".

Năstase s-a mai adresat deputaților socialiști, care "se declară antioligarhici și s-au angajat public să rămână împreună", îndemnându-i "să spună electoratului lor, dar și întregii societăți dacă sunt gata să-și asume agenda antioligarhică și să voteze pachetul de deoligarhizare a statului cu propunerile de îmbunătățire și suplimentare care se vor pune în discuție transparent". 

"Altfel, vom constata că ei fac implicit jocul oligarhului și sunt dispuși să coalizeze formal sau informal cu oligarhul Plahotniuc și gruparea sa", consideră politicianul de opoziție. 

Potrivit lui, "e esențial să cunoaștem cu toții cine și ce își dorește cu adevărat".

El a reiterat angajamentul preelectoral și postelectoral al blocului ACUM de a nu face alianțe cu partidele oligarhice și cele antieuropene.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Nori împrăștiați
Umiditate:59 %
Vint:3,09 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău