Blocarea pariurilor ilegale poate aduce statului până la 180 de milioane de lei pe an (bizlaw.md)

  • 29 Martie 2021 15:35
Blocarea pariurilor ilegale poate aduce statului până la 180 de milioane de lei pe an (bizlaw.md)

Statul va obține, în acest an, aproape 50 de milioane de lei dacă va continua să-și îndeplinească angajamentul de a bloca casele de pariuri ilegale. Estimările au fost făcute de Plamen Milanov, directorul companiei care administrează în numele statului singura platformă legală de pariuri sportive, scrie bizlaw.md

"În condițiile în care vor fi întreprinse toate măsurile necesare, noi credem că această suma de 50 de milioane va crește până la 180 de milioane de lei. În primul rând, acest lucru depinde de Banca Națională a Moldovei, pentru că cea mai mare problemă sunt vărsări de bani pe conturile site-urilor ilegale.", a afirmat directorul NGM Company, Plamen Milanov.

O investigație a "Ziarului Național" a scos la iveală că unii prestatori de plăți electronice continuă să intermedieze ilegal activitatea caselor de pariuri neautorizate. Chiar dacă normele care stabilesc amenzi pentru astfel de încălcări au intrat în vigoare de la 1 ianuarie, până acum instituțiile statului nu știu cine trebuie să constate ilegalitățile.

Una dintre sistemele de plăți electronice din țara noastră continuă să accepte plăți destinate site-urilor de pariuri ilegale. Jurnaliștii de la "Ziarul Național" au demonstrat cum prin intermediul terminalelor de plată și a portofelelor electronice ale RunPay este posibil de suplinit contul de joc de pe o platformă de pariuri, blocată în Moldova.

Încălcarea legii de către unii prestatori de plăți electronice a fost reclamată și de "Loteria Națională a Moldovei", compania de stat care deține monopolul în domeniul jocurilor de noroc.

"În urma unor verificări, s-a constatat că în mai mult de 1000 de puncte comerciale din toată țara, deservite de către prestatori de plăți și emitenți de monedă electronică, în continuare este posibilă alimentarea conturilor de joc de pe site-urile interzise în Republica Moldova", se menționează în comunicatul "Loteriei Naționale a Moldovei".

Sursa:bizlaw.md

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău