Bitcoini de aproape 41 de milioane de dolari sustrași pe o importantă pe o platformă de tranzacționare

  • 08 Mai 2019 15:52
Bitcoini de aproape 41 de milioane de dolari sustrași pe o importantă pe o platformă de tranzacționare

Hackerii au furat bitcoini în valoare de aproape 41 de milioane de dolari pe una din cele mai mari platforme de tranzacționare de criptomonede din lume, a anunțat miercuri proprietarul platformei, relatează dpa și Reuters, preluat de Agerpres.

Potrivit lui Changpeng Zhao, fondatorul Binance, hackerii au recurs la o serie întreagă de "tehnici, inclusiv phishing, virusuri și alte atacuri", reușind să sustragă cei 7.000 de bitcoini printr-o singură tranzacție.

"Hackerii au avut suficientă răbdare să aștepte și să execute acțiuni bine orchestrate, prin intermediul mai multor conturi aparent independente, în momentul optim", a subliniat el, precizând că intervenția hoților a fost "structurată așa încât să eludeze controalele de securitate" ale platformei.

Zhao a menționat că furtul a afectat doar așa-zisul hot wallet al platformei - fișiere-portofel online -, reprezentând circa 2% din fonduri, dar toate depozitele și retragerile vor rămâne blocate pentru verificări riguroase de securitate care vor dura circa o săptămână.

Pe parcursul anului trecut, hackerii au sustras criptomonede în valoare totală de aproape 1 miliard de dolari, potrivit companiei americane de securitate informatică CiptherTrace.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău