Bitcoin scade la nivelul de 6.500 de dolari

  • 08 August 2018 18:42
Bitcoin scade la nivelul de 6.500 de dolari

Prăbușirea de pe piața de criptomonede continuă spre noi minime, după ce Securities and Exchange Comission (SEC) a amânat în America decizia asupra propunerii pentru înființarea unui ETF (n.red: Exchange Traded Fund) pe bitcoin, potrivit Bloomberg.

Vânzările masive au redus piața la 230 de miliarde de dolari, potrivit coinmarketcap.com, nivel nemaiîntâlnit din luna noiembrie.

Piața acestor active digitale a pierdut circa 606 miliarde dolari din ianuarie, când a atins maximul istoric.

SEC (n.red: autoritatea de supraveghere pentru piețele de capital din SUA) și-a amânat decizia cu privire la înființarea unui ETF pe bitcoin, spulberând speranțele investitorilor agresivi care erau siguri că autoritatea va da undă verde proiectului.

Investitorii optimiști se bazează pe o posibilă adopție de masă a criptomonedelor, care ar genera o anumită stabilitate la nivelul prețurilor din piață, însă organele de reglementare și majoritatea investitorilor instituționali rămân sceptici cu privire la mecanismele din piață.

Astfel, miecuri la ora 14.20, bitcoin se tranzacționa la circa 6.500 de dolari, în scădere cu 8% în ultimele 24 de ore, la o capitalizare de piață de 112 miliarde dolari. Cu toate acestea, dominația bitcoin în piață a ajuns la 48,6%.

Sursa: Ziarul Financiar

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
2,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:3,09 m/s
Sat
6
Sun
8
Mon
9
Tue
11
Wed
12
Arhivă Radio Chișinău