Bitcoin s-a prăbușit sub 20.000 de dolari după avertismentul președintelui Rezervei Federale a SUA

  • 28 August 2022 14:37
Bitcoin s-a prăbușit sub 20.000 de dolari după avertismentul președintelui Rezervei Federale a SUA

Bitcoin s-a prăbușit sub 20.000 de dolari și continuă o scădere de aproape 60% față de maximul anului.

Cea mai mare și cea mai cunoscută criptomonedă din lume a scăzut ieri cu 1,5%, la 19.946 dolari, cu 298 de dolari mai puțin decât la închiderea precedentă, notează Reuters. Între timp, Ether, moneda legată de rețeaua blockchain ethereum, a scăzut cu 2,76%, la 1.467,2 dolari, pierzând 41,60 dolari față de închiderea anterioară. Bitcoin a fost ultima dată sub 20.000 USD la mijlocul lunii iulie. Scăderea Bitcoin vine după ce vineri, vineri președintele Rezervei Federale a SUA (Fed), Jerome Powell a declarat că economia SUA va avea nevoie e o înăsprire a politicii monetare "pentru o perioadă", înainte ca inflația să fie sub control, un fapt care ar putea însemna o creștere mai lentă, o piață mai slabă a forței de muncă și "unele probleme" pentru gospodării și companii.

„Reducerea inflației va necesita probabil o perioadă îndelungată în care creșterea ar fi mai redusă decât de obicei. Mai mult, va fi probabil și o slăbire a pieței forței de muncă. Deși ratele mai ridicate ale dobânzilor, creșterea mai lentă și o piață mai slabă a forței de muncă vor reduce inflația, ele vor aduce și unele dureri gospodăriilor și companiilor", a declarat Powell în discursul pregătit pentru reuniunea bancară de la Jackson Hole, Wyoming, SUA.

El a adăugat:

„Acestea sunt, din păcate, costurile reducerii inflației. Dar eșecul restabilirii stabilității prețurilor ar însemna suferințe și mai mari".

Unii investitori anticipează că Fed va renunța la majorarea dobânzilor dacă rata șomajului crește prea rapid, iau unii estimează chiar că ar putea avea loc o reduceri ale dobânzii anul viitor. Unii oficiali au indicat că nici în cazul unei recesiuni nu vor renunța la majorarea dobânzilor dacă dacă prețurile nu se îndreaptă convingător spre ținta Fed de 2%. Powell nu a dat indicii privind nivelul majorării dobânzii, înainte ca Fed să încheie acest tip de politică monetară.


Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău