Bitcoin crește cu peste 10%, la un nivel record, după anunțul de investiții al Tesla

  • 08 Februarie 2021 17:09
Bitcoin crește cu peste 10%, la un nivel record, după anunțul de investiții al Tesla

Cotația bitcoin a urcat luni cu peste 10%, la un nivel record, după ce producătorul american de automobile electrice Tesla a anunțat că a investit luna trecută 1,5 miliarde de dolari în cea mai populară criptomonedă, transmite Reuters, preluat de Agerpres.

Luni la prânz, după anunțul Tesla, cotația bitcoin a urcat până la un nivel record de 43.625 dolari. Alte criptomonede mai mici, ethereum și XRP, care tind să evolueze în tandem cu bitcoin, au urcat cu 5% și, respectiv, 4%.

Tesla Inc a anunțat că a investit aproximativ 1,5 miliarde de dolari în bitcoin și ar urma să înceapă să accepte plăți pentru mașinile sale și alte produse în viitorul apropiat. Decizia face parte din politica de investiții a companiei și este menită să diversifice și să maximizeze câștigurile. Conform politicii sale de investiții, Tesla a investit în bitcoin 1,5 miliarde de dolari și ar putea "achiziționa și deține active digitale ocazional sau pe termen lung", se arată în comunicatul Tesla.

Miliardarul Elon Musk, șeful Tesla, a adăugat în urmă cu zece zile eticheta #bitcoin profilului său de pe Twitter, ceea ce a dus la creșterea cotației bitcoin. Ulterior, Musk a renunțat la această etichetă, dar a continuat să vorbească despre criptomonede cu cei 46 de milioane de urmăritori pe Twitter.

Luna trecută, cotația bitcoin a urcat până la un nivel record de 38.655 dolari, ceea ce înseamnă o creștere de peste 900% comparativ cu valoarea de 3.859 de dolari înregistrată în luna martie a anului trecut, pe măsură ce guvernele au majorat cheltuielile pentru a contracara impactul economic al coronavirusului. Această majorare a cheltuielilor a alimentat temerile privind inflația și devalorizarea dolarului american.

În plus, criptomonedele câștigă teren și în rândul investitorilor obișnuiți, care sunt din ce în ce mai convinși că bitcoin va fi un activ de durată și nu o bulă speculativă, cum se tem unii analiști și investitori. Dar caracterul anonim al bitcoin a sporit temerile că ar putea fi utilizat în activități de spălare de bani sau alte acțiuni ilegale.

Sectorul criptomonedelor încă este ușor reglementat sau nereglementat, deși au apărut standardele globale în domenii cum ar fi combaterea spălării banilor (AML).

"Trebuie să existe reglementări, ele trebuie aplicate și implementate la nivel global, deoarece orice scăpare va fi folosită", a avertizat recent președintele Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde.

Monedele virtuale sunt o reprezentare digitală a valorii care nu este emisă sau garantată de o bancă centrală sau de o autoritate publică, nu este în mod obligatoriu legată de o monedă instituită legal și nu deține statutul legal de monedă sau de bani, dar este acceptată de persoane fizice ori juridice ca mijloc de schimb și care poate fi transferată, stocată și tranzacționată în mod electronic.

În prezent, în Uniunea Europeană nu există reglementări specifice cu privire la monedele digitale, deoarece acestea au fost considerate prea mici pentru a pune în pericol sistemul financiar. Însă, planurile celor de la Facebook au tras un semnal de alarmă, astfel că, în prezent, blocul comunitar vrea să determine G20 să adopte măsuri globale cu privire la criptomonede.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău