Bitcoin, aproape de 40.000 de dolari, după declarațiile lui Elon Musk

  • 14 Iunie 2021 16:56
Bitcoin, aproape de 40.000 de dolari, după declarațiile lui Elon Musk

Bitcoin s-a apreciat luni cu 9%, aproape de 40.000 de dolari, după un alt weekend de oscilații ale prețului, în urma mesajelor pe Twitter ale șefului Tesla, Elon Musk, care a respins criticile privind influența sa pe piață și a declarat că producătorul auto a vândut bitcoin dar ar putea relua tranzacțiile, transmite Reuters, citat de AGERPRES.

În ultimele săptămâni fondatorul Tesla Inc. a influențat semnificativ cursul celei mai importante monede digitale, după ce a criticat consumul de energie al firmelor care se ocupă cu minarea de monede digitale și a suspendat plățile cu bitcoin. Duminică, într-un mesaj postat pe Twitter, Musk a anunțat că: "Tesla va relua tranzacțiile cu bitcoin când va exista o confirmare privind privind utilizarea, rezonabilă (aproximativ 50%) a energiei curate de către cei care minează, cu un trend viitor pozitiv".

După acest mesaj, bitcoin a urcat în Asia la 39.838,92 dolari, iar în cursul zilei de luni înregistra un avans de 0,5%, la 39.189 de dolari.

"Dacă piața va continua să înregistreze aceste evoluții fluctuante în funcție de postările pe Tweeter ale lui Elon Musk acesta va fi un obstacol major pentru această clasă de active. Faptul că există aceste fluctuații mari de la postările pe Tweeter ale unei singure persoane diminuează legitimitatea acestei clase de active", a declarat recent Matt Maley, analist șef la Miller Tabak + Co.

Consumul mare de energie, generată prin arderea de combustibili fosili, este o problemă de durată a bitcoin. Firmele care se ocupă cu minarea de criptomonede utilizează sute de computere care funcționează non-stop pentru a verifica tranzacțiile cu bitcoin. În pofida acestui lucru, în luna februarie, Elon Musk a anunțat că va investi 1,5 miliarde dolari din lichiditățile Tesla în bitcoin și totodată a informat că Tesla va accepta plata cu bitcoin pentru vehiculele sale, pentru ca la începutul lunii mai să revină asupra acestei decizii. Chiar dacă între timp miliardarul și-a revizuit punctul de vedere cu privire la criptomonede, acestea continuă să înregistreze pierderi de pe urma comentariilor sale.

Valoarea de piață a celor peste 7.000 de criptomonede urmărite de firma CoinGecko este cu aproximativ 800 de miliarde de dolari sub vârful de 2.600 miliarde de dolari înregistrat la începutul lunii mai. La rândul său, cotația bitcoin este cu 20.000 de dolari sub recordul atins la mijlocul lunii aprilie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău