Biserici și muzee din Italia devin centre de vaccinare

  • 05 Aprilie 2021 09:39
Biserici și muzee din Italia devin centre de vaccinare

Italia a conceput un plan ambițios pentru a-și accelera campania națională de vaccinare împotriva maladiei COVID-19 și a decis să folosească în acest scop o serie de spații mai puțin obișnuite, precum biserici și muzee, în care să administreze vaccinuri dezvoltate împotriva noului coronavirus, informează DPA.

Cotidianul Corriere della Sera a raportat duminică faptul că locuitorii din Veneția vor putea fi vaccinați și la bordul unui "vaporetto" (taxi acvatic) special, care, începând de luni, va andoca într-un loc prestabilit pentru a administra vaccinuri anti-COVID-19 persoanelor de peste 80 de ani.

În Monza, oraș din regiunea Lombardia, incintele din proximitatea tribunei amenajate în perimetrul celebrului circuit de motociclism din oraș vor fi utilizate ca spații de vaccinare în următoarele două săptămâni.

În Napoli, oraș din sudul Italiei, mai multe muzee s-au alăturat acestui demers, potrivit presei italiene. Unele dintre persoanele vaccinate vor putea să petreacă perioada de odihnă de după vaccinare admirând, probabil, tablourile expuse în aceste muzee.

În Sicilia, campania de vaccinare se desfășoară și în numeroase biserici și parohii catolice. Rezidenții sicilieni vor putea să asiste la slujbele religioase și să fie vaccinați în același timp.

Autoritățile regionale și reprezentanții bisericilor locale au semnat un acord special în acest sens, a raportat agenția de presă ANSA.

Italia și-a stabilit obiectivul de a vaccina 80% din populația națională până la sfârșitul verii.

Deocamdată, puțin peste 11 milioane de doze de vaccinuri anti-COVID-19 au fost administrate în Italia, o țară ce are o populație de 60,3 milioane de locuitori. 

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău