Biserica Apostolică Armeană

  • 03 Iulie 2013 13:28
Biserica Apostolică Armeană

Radio Chișinău a prezentat, săptămâna trecută, cazul unei construcții din apropierea uneia dintre cele mai vechi biserici din Chișinău, Biserica Apostolică Armeană

Radio Chișinău a prezentat, săptămâna trecută, cazul unei construcții din apropierea uneia dintre cele mai vechi biserici din Chișinău, Biserica Apostolică Armeană. Clădirea este ridicată pe un sit arheologic, în apropierea unui monument care ar putea fi pus în pericol și în ciuda opoziției reprezentanților comunității armenești dar și a locuitorilor din zonă. Șeful guvernului, Vlad Filat, dar și primarul general, Dorin Chirtoacă, și-au exprimat opoziția pentru respectiva contstrucție.

Totuși, muncitorii își văd de treabă nestânjeniți și, mai mult, au la dispoziție toate actele și autorizațiile necesare pentru a face acest lucru. Pentru că nu a răspuns în termenul stabilit la solictarea companiei Urban Construct, de a primi autorizație de construcție în str. Piața Veche, nr10, Primăria Chișinăului a permis în mod automat demararea lucrărilor.

Totodată, și Consiliul arhitectural-urbanistic național, format din doi vice-miniștri ai construcțiilor și dezvoltării regionale și 13 arhitecți cu renume a recomanadat primăriei să autorizeze respectiva construcție. În acest context, compania are toate actele necesare pentru construcție, chiar dacă se încalcă prevederea care interzice ridicarea unor edificii pe o rază de 150 de metri de la un monument istoric. Radio Chișinău vă prezintă un nou episod din investigația Nataliei Zaharescu:

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:5,66 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău