Biroul Statal de Anchete din Ucraina îl citează ca martor pe fostul președinte Petro Poroșenko în legătură cu mai multe cazuri penale

  • 18 Ianuarie 2020 16:18
Biroul Statal de Anchete din Ucraina îl citează ca martor pe fostul președinte Petro Poroșenko în legătură cu mai multe cazuri penale

Biroul Statal de Anchete al Ucrainei (GBR) a anunțat sâmbătă că l-a citat pe fostul președinte ucrainean Petro Poroșenko pentru a face declarații în calitate de martor în legătură cu mai multe cazuri penale, informează EFE, preluat de Agerpres.

Poroșenko - care a deținut funcția de președinte al Ucrainei în perioada 2014-2019 - urmează să se prezinte să dea declarații în zilele de 21 și 24 ianuarie și a fost avertizat că, în cazul în care refuză să o facă, va fi adus în fața anchetatorilor cu poliția.

GBR nu a precizat despre ce cazuri este vorba.

În decembrie 2019, pe baza unui denunț împotriva lui Poroșenko, GBR a deschis o anchetă pentru trădare, speța fiind semnarea acordurilor de la Minsk din 2015 pentru soluționarea conflictului din estul Ucrainei.

Denunțul a fost făcut de avocatul Andrei Portov, fost șef al administrației fostului președinte Viktor Ianukovici, înlăturat din fruntea statului la începutul anului 2014 de revolta care l-a adus la putere pe Poroșenko.

Acesta nu este primul denunț al lui Portnov împotriva lui Poroșenko. În iunie 2019, Portnov l-a acuzat pe fostul șef al statului ucrainean de spălare de bani și evaziune fiscală în cazul vânzării companiei de construcții navale și armament 'Kuznița na Ribalskom'. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Cer fragmentat
Umiditate:91 %
Vint:2,57 m/s
Wed
5
Thu
4
Fri
5
Sat
8
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău