Biroul politici de reintegrare salută eliberarea jurnalistului Timofei Iliușin, anterior reținut ilegal în stânga Nistrului

  • 27 Iunie 10:14
Biroul politici de reintegrare salută eliberarea jurnalistului Timofei Iliușin, anterior reținut ilegal în stânga Nistrului

Biroul politici de reintegrare salută eliberarea jurnalistului Timofei Iliușin, la data de 26 iunie 2024, care fusese anterior privat ilegal de libertate, pe 24 iunie 2024, de către structurile de forță de la Tiraspol.

„De menționat că Biroul politici de reintegrare s-a autosesizat pe acest caz de reținere ilegală a acestui jurnalist în stânga Nistrului. Prin canalul de comunicare dintre reprezentanții politici în procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană au fost cerute clarificări asupra acestui incident și eliberarea necondiționată a jurnalistului. La fel, au fost sesizate autoritățile naționale de resort.

Lipsa pluralismului de opinii în regiunea transnistreană, cenzurarea informațiilor, îngrădirea libertății de exprimare, dreptului la libera circulație, imposibilitatea de a desfășura fără impedimente activitatea jurnalistică în perimetrul necontrolat de autorități rămân în continuare subiecte de actualitate și care vor fi menținute pe agenda platformelor de dialog existente până la soluționarea definitivă a acestora”, se menționează într-un comunicat de presă al Biroului politici de reintegrare. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
32,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:2,06 m/s
Sun
26
Mon
27
Tue
27
Wed
24
Thu
22
Arhivă Radio Chișinău