Autoritățile de la Chișinău cheamă Tiraspolul la masa de negocieri pentru a identifica măsuri de ocrotire a sănătății cetățenilor din stânga Nistrului

  • 09 Iunie 2020 11:00
Autoritățile de la Chișinău cheamă Tiraspolul la masa de negocieri pentru a identifica măsuri de ocrotire a sănătății cetățenilor din stânga Nistrului

Autoritățile de la Chișinău cheamă Tiraspolul la masa de negocieri pentru a identifica măsuri de ocrotire a sănătății cetățenilor din stânga Nistrului, în contextul pandemiei de COVID-19. Apel a fost făcut de către vicepremierul pentru Reintegrare, Cristina Lesnic, în urma unor recomandări ale reprezentanților Organizației Mondiale a Sănătății, care au întreprins o vizită de lucru în regiunea transnistreană.

Potrivit vicepremierului pentru Reintegrare, raportul OMS include un set amplu de recomandări care înglobează șase obiective majore: sistemul de laborator, supravegherea și evaluarea riscurilor, gestionarea cazurilor, prevenirea și controlul infecțiilor, logistică, achiziție și aprovizionare.

Printre acțiunile imediate ce trebuie implementare pentru redresarea situației referitoare la COVID-19 în regiunea transnistreană se numără instruirea personalului medical, inclusiv, privind utilizarea echipamentului de protecție. Un alt element vizat în raportul OMS se referă la elaborarea procedurilor operaționale standarde. Este vorba despre schimbul de pacienți, dar și de informații și date. În raportul OMS se regăsește și revizuirea protocoalelor de tratament.

Invităm în continuare la dialog, inclusiv, la nivel de platformă medicală, experții din regiunea transnistreană, cât și experții medicali de la Chișinău, pentru că considerăm că tot ce ține de dreptul la sănătate trebuie să fie exclus din interferența aspectului politic. Medicii, de pe ambele maluri ale Nistrului, au nevoie de libertate de a-și face munca în continuare, a subliniat Cristina Lesnic.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău