Biroul permanent va decide astăzi, 16 ianuarie, convocarea Parlamentului

  • 16 Ianuarie 09:56
Biroul permanent va decide astăzi, 16 ianuarie, convocarea Parlamentului

Biroul permanent al Parlamentului va examina astăzi solicitarea de convocare a legislativului în sesiune extraordinară în perioada 17-18 ianuarie. Inițiativa este motivată de necesitatea de a promova urgent o serie de acte normative, transmite IPN.

Direcția comunicare și relații publice a legislativului menționează că actele normative ce urmează să a fi examinate vin să reglementeze probleme ce țin de evaluarea integrității instituționale, reforma în domeniul justiției, a legislației electorale și a partidelor politice

În cererea depusă la Biroul permanent de către președintele Parlamentului, Igor Grosu, se menționează și despre necesitatea de a examina proiecte de acte normative de importanță social-economică și politică pentru Republica Moldova.

Parlamentul se întrunește în două sesiuni ordinare pe an. Sesiunea de primăvară începe în luna februarie. În cazul în care Parlamentul nu se află în sesiune ordinară, acesta se poate întruni în sesiuni extraordinare sau speciale, la cererea președintelui țării, a președintelui legislativului sau a unei treimi din deputați.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:2,06 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău