Biroul Național de Statistică va calcula numărul oficial al populației conform standardelor ONU

  • 02 Martie 2018 15:36
Biroul Național de Statistică va calcula numărul oficial al populației conform standardelor ONU

Biroul Național de Statistică se va alinia recomandărilor Organizației Națiunilor Unite și va utiliza datele Recensământului Populației și Locuințelor din anul 2014 pentru recalcularea numărului populației țării.

Numărul oficial al populației Republicii Moldova va fi revizuit până în toamna acestui an și va fi recalculat nu doar acest număr, dar și indicatorii principali de statistică demografică, indicatorii macroeconomici, precum PIB pe locuitor, indicatorii specifici de sănătate, educație și piața forței de muncă.   

„Cea mai mare provocare în procesul de recalculare a numărului populației este estimarea fluxului anual de emigrare. În acest context, contăm foarte mult pe suportul autorităților care dețin date de interes pentru acest subiect, cum ar fi Ministerul Afacerilor Interne”, a declarat directorul Biroului, Vitalie Valcov.

În procesul de revizuire a numărului populației, BNS va beneficia de expertiză internațională, fiind implicată o echipă de consultanți internaționali și naționali, care va ajuta la elaborarea metodologiei de estimare a numărului populației

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,57 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău