Biroul Migrație și Azil a inițiat verificarea legalității aflării străinilor în țară

  • 06 Februarie 2021 12:12
Biroul Migrație și Azil a inițiat verificarea legalității aflării străinilor în țară

Biroul Migrație și Azil al Ministerului Afacerilor Interne a inițiat verificarea legalității aflării străinilor în Republica Moldova. Acțiunea are loc în contextul tendinței de creștere a cazurilor de încălcare a regimului de ședere pe teritoriul țării, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al MAI, în ultima perioadă s-au depistat mai multe încălcări ale regulilor de schimbare a adresei de domiciliu/reședință, nu se respectă scopul declarat la obținerea dreptului de ședere, nu se respectă  termenul de reînnoire a permisului de ședere sau prelungire a dreptului de ședere.

Recent, Biroul Migrație și Azil a amendat doi cetățeni ai UE, cu 6000 de lei, pentru că desfășurau activitate în lipsa actelor permisive. Persoanele, care se aflau provizoriu în Republica Moldova, au fost obligate să părăsească țara, cu aplicarea interdicției de intrare pentru o perioadă de trei  ani. Iar agentul economic la care lucrau cei doi străini riscă amendă în valoare de 7500 lei pentru angajare ilegală.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău