Biroul Consular al României la Ungheni și-a început activitatea

  • 16 Februarie 2022 09:21
Biroul Consular al României la Ungheni și-a început activitatea

Ieri, 15 februarie, în prezența consulului general, Petrișor Dumitrescu, a avut loc prima ceremonie de depunere a Jurământului de credință față de România la sediul Biroului Consular Ungheni, parte a Consulatului General al României la Bălți.

Extinderea serviciilor consulare face parte integrantă din Planul de reformă consulară lansat de Ministerul Afacerilor Externe, la inițiativa ministrului, Bogdan Aurescu.
Obiectivul procesului de reformă este facilitarea accesului cetățenilor la serviciile consulare și îmbunătățirea calității și condițiilor de procesare a acestora, precum și menținerea unor standarde înalte în activitatea de lucru cu publicul și a unei conduite ireproșabile în toate situațiile, se arată într-un comunicat al Consulatului General al României la Bălți. 
 
„Profund conștienți fiind de responsabilitatea ce ne revine pentru soluționarea tuturor cererilor de servicii consulare, ținând seama de toate solicitările Dumneavoastră și înțelegându-vă foarte bine problemele și nevoile, Colectivele Consulatului General al României la Bălți și al Biroului Consular la Ungheni depun eforturi constante pentru îmbunătățirea prestării serviciilor consulare”, se mai arată în comunicat. 
 
Din 15 februarie 2022, capacitatea de prelucrare a solicitărilor de depunere a Jurământului de credință față de România a fost extinsă, prin implicarea Biroului Consular la Ungheni.
Astfel, o parte din cererile depuse la Consulatul General al României la Bălți sunt transferate, în ordinea cronologică a depunerii, către Biroul Consular la Ungheni, persoanele interesate fiind notificate prin e-mail despre această modificare.
După validarea cererilor de către angajații Biroului Consular, solicitanții vor primi o nouă notificare și se pot programa individual, pe platforma www.econsulat.ro. Portalul pentru programare va fi operaționalizat în fiecare zi de vineri, începând cu ora 15,30, iar Dumneavoastră veți putea alege data și ora la care să vă prezentați, în funcție de programul personal, la Biroul Consular cu sediul la adresa din municipiul Ungheni, str. Mihai Eminescu nr. 35, raionul Ungheni.
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:50 %
Vint:2,06 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău