BioNTech a început să lucreze la un nou vaccin, contra variantei Omicron

  • 29 Noiembrie 2021 15:19
BioNTech a început să lucreze la un nou vaccin, contra variantei Omicron

BioNTech a anunțat luni că a început să lucreze la un vaccin adaptat la Omicron, noua variantă îngrijorătoare a coronavirusului detectată în Africa de Sud, dar nu este încă foarte clar dacă va trebui să refacă actualul său vaccin contra Covid-19, transmite Reuters, citat de hotnews.ro.

Dezvoltarea unui vaccin adaptat face parte din procedura standard a companiei pentru noile variante, a precizat BioNTech, care produce vaccinuri împreună cu Pfizer, într-un comunicat, potrivit sursei citate
 
"Primii pași ai dezvoltării unui potențial nou vaccin se suprapun cu cercetările necesare pentru a evalua dacă va fi nevoie de un nou vaccin", a adăugat aceasta.
 
Varianta Omicron comportă un risc global foarte ridicat de recrudescență, a avertizat luni OMS, în timp ce mai multe țări au raportat cazuri, ceea ce a determinat închiderea mai multor frontiere.
 
BioNTech declarase vineri că așteaptă mai multe date de laborator în următoarele două săptămâni pentru a ajuta la stabilirea dacă este nevoie de un vaccin specific Omicron.
 
Rivala Moderna a anunțat că lucrează deja la o reproiectare a vaccinului său COVID-19 pentru viitoarele vaccinuri de rapel.
Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău