Biografie, rezultate înregistrate și detalii interesante din carierele sportive ale olimpicilor din R.Moldova, toate adunate într-o carte nou lansată

  • 23 Ianuarie 2019 09:28
Biografie, rezultate înregistrate și detalii interesante din carierele sportive ale olimpicilor din R.Moldova, toate adunate într-o carte nou lansată

La Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport a fost lansată pe 22 ianuarie, cartea ”50 de sportivi ai Republicii Moldova în decatlonul de aur al Jocurilor Olimpice”, relatează MOLDPRES.

Autorii ei sunt ex-ministrul Tineretului și Sportului, Loreta Handrabura, reputatul jurnalist sportiv și scriitor Efim Josanu, președinte de onoare al Comitetului Național Olimpic și Sportiv, și ziaristul Mihai Burciu. Lucrarea îi prezintă pe cei mai buni 50 de performeri moldoveni, care au intrat în Top-10 la Jocurile Olimpice: date biografice, rezultatele înregistrate la Olimpiade, calea parcursă până la participarea la ele, detalii interesante din carierele lor sportive.

”Am venit aici, la Universitate, în primul rând la voi, studenți, pentru că am activat în urmă cu câțiva ani și la această instituție. Părerea mea este că o să aveți mereu nevoie de acest dicționar sportiv, care este și o necesitate pentru a realiza o știre completă despre marii campioni ai Republicii Moldova”, a subliniat în debutul manifestării Mihai Burciu.

”Am activat mult timp în mediul academic. În perioada când am exercitat funcția de ministru al Tineretului și Sportului, m-am ciocnit cu problema lipsei unor documente veridice, date mai ample despre cei mai buni performeri moldoveni. Am decis să o rezolv prin modalitatea scrierii unei cărți despre ei. Este o sursă care trebuie să se regăsească în biblioteci”, a notat Loreta Handrabura.

”Genul meu este, de fapt, epic. A trebuit, însă, să mă concentrez și să accept, conform structurii cărții, stilul laconic, documentar. Declar fără falsă modestie - cartea este bună, necesară și am impresia că o veți citi cu plăcere”, a concluzionat Efim Josanu.

La finele prezentării, autorii lucrării au răspuns la întrebărilor adresate de studenții prezenți la lansare.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
24,4
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:3,6 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
9
Sat
9
Sun
5
Arhivă Radio Chișinău