Bilețelul în care Mike Pompeo scria ce crede cu adevărat despre Trump. Dezvăluiri explozive în cartea fostului consilier Bolton

  • 18 Iunie 2020 10:22
Bilețelul în care Mike Pompeo scria ce crede cu adevărat despre Trump. Dezvăluiri explozive în cartea fostului consilier Bolton

Secretarul de stat american Mike Pompeo, care afișează o loialitate mai presus de orice îndoială față de președintele Donald Trump, s-a exprimat nu doar o dată critic pe la spate, mergând până acolo încât l-a acuzat pe acesta că nu spune "decât tâmpenii", scrie fostul consilier prezidențial John Bolton în cartea sa, conform unor fragmente apărute în presa din Statele Unite, informează AFP, citată de Agerpres si Digi24.ro

Un episod sugestiv, menționat în cartea explozivă "The Room Where It Happened, A White House Memoir" prevăzută să apară pe piață pe 23 iunie, a avut loc în cadrul primului summit al liderului american cu cel nord-coreean Kim Jong Un, care a avut loc la Singapore, în 2018.

Într-un moment din această întâlnire istorică, Mike Pompeo i-a dat un bilețel lui John Bolton, pe atunci consilier de securitate națională al președintelui Donald Trump, în care îl ironiza pe miliardarul republican: "Nu spune decât tâmpenii", conform unui fragment din carte apărut în ziarul New York Times.

Peste o lună, conform amintirilor consilierului concediat în decembrie anul trecut, șeful diplomației americane critica strategia apropierii SUA de Coreea de Nord, pe care în public o apăra constant, apreciind că aceasta nu are "nicio șansă de reușită".

Și chiar înaintea summit-ului din Singapore, după ce a ascultat o conversație telefonică între președintele Donald Trump și omologul său sud-coreean, Mike Pompeo a spus autorului cărții că "aproape a avut un atac de cord" din cauza afirmațiilor președintelui american.

Bolton mai scrie că el, Mike Pompeo și ministrul apărării Mark Esper au încercat de vreo opt sau zece ori să îl convingă pe Donald Trump să aprobe un ajutor crucial pentru Ucraina, pe care liderul de la Casa Albă l-a suspendat în așteptarea anchetării adversarilor săi democrați de către Kiev, un dosar care a fost în centrul unui proces de demitere câștigat în cele din urmă de președintele american.

Potrivit Washington Post, John Bolton asigură, de asemenea, că secretarul de stat este unul din înalții oficiali care au luat în calcul varianta demisiei și a avut momente în care era furios să-l vadă pe ginerele și consilierul președintelui Jared Kushner cum se amestecă în bucătăria sa diplomatică.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău