În România ar putea avea loc primele concerte din lume alimentate cu energie verde din sursă eoliană

  • 20 Mai 2019 16:53
În România ar putea avea loc primele concerte din lume alimentate cu energie verde din sursă eoliană

Neversea ar putea deveni primul festival din lume alimentat cu energie verde, din sursă eoliană, urmând ca acest lucru să se realizeze cel mai devreme la ediția de anul viitor a festivalului care are loc la malul mării, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat de presă al organizatorilor, festivalul Neversea își propune să devină, în 2020, primul festival de muzică din lume alimentat aproape integral cu energie verde, din sursă eoliană, provenită din Parcul Eolian Fântânele-Cogealac-Grădina, situat în județul Constanța. Pentru aceasta, organizatorii festivalului au anunțat, luni, semnarea unui parteneriat cu o companie din domeniul energiei.

Procesul de implementare a infrastructurii necesare este de durată, urmând a fi început în acest an și finalizat pentru ediția din 2020, atunci când aproape tot festivalul va fi alimentat cu energie provenită din parcul eolian.

Pentru ediția Neversea din acest an, compania din domeniul energiei va amenaja o zonă 100 % verde, care va fi în totalitate alimentată cu energie regenerabilă. Totodată, vor fi luate măsuri pentru a preveni, reduce și compensa orice efect advers asupra mediului: colectarea selectivă a deșeurilor și reciclarea lor, înlocuirea tacâmurilor și veselei de plastic cu paharele de sticlă sau din carton reciclabil, eliminarea paielor de plastic, selecția elementelor de decor care se pot reutiliza.

Festivalul Neversea va avea loc anul acesta în perioada 4 - 7 iulie, în Constanța.

Sursa: Mediafax

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău