Bilanțul victimelor inundațiilor din Turcia a urcat la 70 de morți; 47 de persoane sunt date dispărute

  • 16 August 2021 13:01
Bilanțul victimelor inundațiilor din Turcia a urcat la 70 de morți; 47 de persoane sunt date dispărute

Bilanțul victimelor inundațiilor care au afectat orașe de pe coasta turcă a Mării Negre a urcat la 70 de morți, iar echipele de intervenție caută în continuare 47 de persoane date dispărute, au precizat luni autoritățile, potrivit Reuters.

Inundațiile de săptămâna trecută au provocat haos după ce torenții de apă au aruncat zeci de autovehicule și mormane de moloz pe străzi, distrugând clădiri și poduri, blocând drumuri și avariind infrastructura de electricitate, comunică Agerpres.

Un număr de 60 de persoane și-au pierdut viața în urma inundațiilor în provincia Kastamonu. Alte nouă persoane au murit în orașul Sinop, iar una în Bartin, a precizat Autoritatea pentru gestionarea catastrofelor naturale (AFAD).

Un număr de 47 de persoane sunt date dispărute în Kastamonu și Sinop, potrivit autorităților.

În imaginile înregistrate cu drona se văd distrugerile masive din orașul Bozkurt, provincia Kastamonu, unde echipele de intervenție au căutat supraviețuitori printre dărâmături în timpul weekendului.

Peste 2.000 de persoane au fost evacuate din regiunile afectate, unele cu ajutorul elicopterelor și ambarcațiunilor, a precizat AFAD.

Meteorologii au avertizat asupra unor inundații viitoare cauzate de ploile torențiale prognozate pentru luni în provinciile de la Marea Neagră situate în estul regiunilor afectate săptămâna trecută.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:1,54 m/s
Sat
11
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Wed
19
Arhivă Radio Chișinău