BILANȚUL ploilor torențiale din ultimele 24 de ore

  • 05 Iunie 2015 10:03
BILANȚUL ploilor torențiale din ultimele 24 de ore

Ploile cu grindină și vântul puternic din seara și noaptea trecută au făcut ravagii în mai multe localități din Nordul și Sudul Republicii Moldova.

Șefa serviciului de presă  a Departamentului Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale,  Liliana Pușcașu, a declarat pentru Radio Chișinău că în satul Cișmichioi din UTA Găgăuzia, ploaia a distrus peste 700 de hectare de grădini particulare, 23 de hectare de vii și a smuls foile de ardezie de pe 15 case de locuit. De asemenea vântul a smuls țigla metalică de pe acoperișul liceului din localitate.

În satul Chioselia din raionul Cantemir, mai multe hectare de culturi agricole au fost compromise.

Ploaia a făcut ravagii și în nordul țării, unde două  localități din raionul Florești au fost afectate. În localitatea Alexeevca au fost compromise 25 de hectare de livezi, iar în satul Frumușica ploaia a distrus peste 135 de hectare de porumb. În localitatea Larga, din raionul Briceni au fost afectate mai multe hectare de livezi.
Comisiile pentru situații excepționale teritoriale urmează să estimeze suprafețele distruse și suma prejudiciului material.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău