Bilanțul global al pandemiei de coronavirus

  • 08 Februarie 2021 09:51
Bilanțul global al pandemiei de coronavirus

Bilanțul global al pandemiei de coronavirus a depășit 106,1 milioane de cazuri și 2,3 milioane de decese, potrivit Universității americane de Medicină Johns Hopkins.

Statele Unite este țara în care s-au înregistrat cele mai multe cazuri de la debutul pandemiei până în prezent: 27 de milioane, dar și cel mai mare număr de decese: 463.000.

În Asia, India a depășit 10,8 milioane de infectări și a ajuns la 155 de mii de morți, în timp ce, în America Latină, Brazilia a înregistrat până acum peste 9 milioane și jumătate de cazuri și 231 de mii de decese.


În Europa țara cea mai afectată este Marea Britanie, cu peste 3.950.000 de infectări și 112.000 de decese.

Creșterea numărului de cazuri în Marea Britanie a fost impulsionată de apariția unei noi tulpini, care a început să se răspândească și în alte părți ale lumii.

Și tulpinile apărute în Africa de Sud și Brazilia provoacă îngrijorare în numeroase țări, inclusiv în Italia, unde însă autoritățile au decis ca de astăzi să izoleze doar localitățile cu risc ridicat de contaminare, pentru a nu mai bloca economia regiunilor.

Umbria, Puglia, Sicilia și provincia Bolzano continuă să fie parțial izolate, fiind în continuare declarate portocalii. Nu lipsesc însă zonele roșii, în interiorul anumitor regiuni. 'Este mai indicat să avem o regiune galbenă sau portocalie, cu zone roșii în interior, pentru a controla focarele de infecție, mai degrabă decât o întreagă regiune roșie, o măsură utilă pentru a proteja economia regiunii respective', consideră directorul Departamentului de Prevenție din cadrul Ministerului Sănătății, Gianni Rezza. Autoritățile italiene sunt tot mai îngrijorate în privința noilor tulpini de COVID, după ce la Varese, în Lombardia, în Perugia din Umbria au fost descoperite primele cazuri cu varianta de coronavirus care a apărut în Brazilia și în țările din Africa de Sud în câteva școli din regiunea Marche s-au înregistrat elevi contaminați cu tulpina virusului din Marea Britanie.

Sursa: RRA

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău