Bilanțul global al pandemiei de coronavirus

  • 10 Decembrie 2020 09:12
Bilanțul global al pandemiei de coronavirus

Bilanțul global al pandemiei de coronavirus se apropie de 69 de milioane de infectări și 1,6 milioane de decese, potrivit Universității de Medicină Johns Hopkins.

În Statele Unite s-au înregistrat, de la începutul pandemiei până în prezent, aproape 15,4 milioane de cazuri și 290.000 de decese, în timp ce în India bilanțul a depășit 9,7 milioane de infectări și 141.000 de decese; iar Brazilia - 6,7 milioane de contaminări și 178.000 de morți.

În Europa, regiunea cea mai afectată de cel de-al doilea val al pandemiei, se prelungesc sau se înăspresc restricțiile.

Luxemburgul le prelungește cu o lună, cancelarul german, Angela Merkel, a cerut în Bundestag noi restricții până la mijlocul lunii viitoare, iar Ucraina a decis ca după Crăciunul pe stil vechi să închidă școlile și universitățile, restaurantele și sălile de sport și să suspende activitățile care nu sunt necesare.

Totodată, între Italia și Elveția se suspendă legăturile feroviare, iar pârtiile de schi se închid începând de joi, după cum transmite corespondentul RRA Elena Postelnicu.

Niciun tren, de astăzi, nu mai trece dinspre Italia în Elveția, și nici invers; se vor opri la granițe.

Căile ferate din cele două state nu au precizat încă o dată până când se întrerupe traficul transfrontalier.

S-a ajuns la această decizie după ce Guvernul de la Roma a hotărât ca în perioada 10 decembrie - 7 ianuarie toate stațiunile de schi să rămână închise, zone în general arhipline de turiști în trecut, mai ales în preajma sărbătorilor de iarnă.

Sunt în continuare interzise la nivel național, până la 15 ianuarie, deplasările între orele între orele 22:00 și 5:00, iar în prima zi a anului viitor nimeni nu va ieși din case până la 7:00, ceea ce presupune că va fi un Revelion fără focuri de artificii pe stradă.

De la 20 decembrie până la 6 ianuarie, oricine vine din străinătate este obligat să intre în carantină pentru două săptămâni.

Pentru încă 10 zile, cetățenii români trebuie să prezinte la intrarea în Italia doar un test molecular negativ efectuat cu 48 de ore înainte de plecarea din țară.

Sursa: RRA

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,03 m/s
Sat
11
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Wed
19
Arhivă Radio Chișinău