Bilanțul furtunii care a măturat Filipinele este în creștere

  • 09 Decembrie 2014 08:16
Bilanțul furtunii care a măturat Filipinele este în creștere

Bilanțul furtunii tropicale care a măturat Filipinele de la est la vest a crescut marți la 27 de morți, potrivit Crucii Roșii, însă capitala Manila a fost în mare măsură cruțată, transmite Agerpres.

Marea majoritate a deceselor au fost înregistrate în extremitatea de est a arhipelagului, pe insula Samar, unde sămbătă seară Hagupit a lovit zona de coastă cu rafale având viteza de 210 kilometri pe oră.

Bilanțul victimelor omenești urmează, totuși, să se înrăutățească pe măsură ce echipele de prim-ajutor vor ajunge în regiunile izolate din Samar și alte provincii din est, a precizat președintele Crucii Roșii filipineze, Richard Gordon.

Hagupit a slăbit apoi în intensitate, trecând peste centrul țării degradat de la taifun la furtună tropicală. Depresiunea a evoluat în cursul nopții de luni spre marți prin apropiere de Manila fără a aduce potopul anunțat.

Zeci de mii de persoane, în cea mai mare parte cele mai defavorizate din zona capitalei, trăind în cartiere sărace de la malul mării, și-au petrecut noaptea în refugii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:1,54 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău