Bilanțul exploziei catastrofale din Beirut a crescut, iar zeci de oameni sunt încă dispăruți

  • 06 August 2020 12:53
Bilanțul exploziei catastrofale din Beirut a crescut, iar zeci de oameni sunt încă dispăruți

Cele două explozii de marți, de la Beirut, au ucis cel puțin 137 de oameni și au rănit peste 5000, iar zeci de persoane sunt în continuare date dispărute, a comunicat joi agenției France Presse Ministerul libanez al Sănătății. În cursul zilei ar putea fi anunțat un nou bilanț, a declarat un purtător de cuvânt al instituției, transmite DIGI24.ro.

Deflagrațiile declanșate de un incendiu la un depozit de azotat de amoniu au lăsat fără adăpost 300.000 de locuitori din capitala Libanului, potrivit sursei citate.

Autoritățile au afirmat că vor stabili în patru zile cine sunt vinovații de catastrofă. În acest scop, a fost înființată o comise de anchetă, a spus joi ministrul de externe Charbel Wehbe la postul de radio francez Europe 1. 'Cum, cine, ce, unde? Vor fi decizii judiciare; este grav și luăm în serios problema', a adăugat el, promițând că 'vinovații de această crimă oribilă din neglijență vor fi pedepsiți de o comisie de judecători'.

Cei răspunzători de depozitarea în portul Beirut, unde s-au produs exploziile, au fost arestați la domiciliu încă de miercuri. Azotatul de amoniu este folosit la îngrășăminte și pentru producerea unor explozibili.

În Liban au început deja să sosească ajutoare internaționale, în special din Franța, Egipt și din țările din Golful Persic.

Joi, la Beirut este așteptat președintele francez, Emmanuel Macron, primul șef de stat străin care va ajunge în Liban după catastrofă. El va discuta cu omologul său libanez, Michel Aoun, și cu principalii responsabili politici, precum și cu reprezentanți ai societății civile.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Cer fragmentat
Umiditate:94 %
Vint:0,51 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău