Bilanțul atacului din Ucraina crește la cel puțin 18 morți și 132 de răniți / video

  • 29 Decembrie 2023 16:10
Bilanțul atacului din Ucraina crește la cel puțin 18 morți și 132 de răniți / video

Cel mai recent val de atacuri aeriene rusești a provocat moartea a cel puțin 18 persoane și rănirea altor 132, a anunțat vineri poliția națională ucraineană, adăugând că este posibil ca bilanțul să să agraveze, unele persoane aflându-se încă sub dărâmături, relatează The Guardian, citat de news.ro.

Poliția a raportat cinci decese în orașul Dnipro, trei în regiunea Harkov, patru în regiunea Zaporojie, două în regiunea Odesa și unul în regiunea Liov. De asemenea, trei persoane au fost ucise în Kiev, mai menționează news.ro.

"Până la ora 13.00, au fost înregistrate 51 de atacuri ostile. Atacul inamic (rusesc) a avariat clădiri rezidențiale și infrastructura civilă. Polițiștii, în colaborare cu salvatorii și garda națională, lucrează pentru a îndepărta consecințele atacului inamic și oferă asistență populației", spune poliția ucraineană.

Operațiunile de salvare sunt încă în curs de desfășurare în multe orașe.

În total, Federația Rusă a lansat 158 de ținte aeriene deasupra Ucrainei, iar forțele ucrainene de apărare aeriană au doborât 27 de drone și 87 de rachete de croazieră. Este cel mai amplu atac aerian lansat de Rusia de la începutul războiului și vine după ce Ucraina a reușit săptămâna aceasta distrugerea unei nave militare ruse într-un port din Crimeea, ceea ce a obligat Moscova să-și mute flota.

La Kiev, fragmente de rachete interceptate au căzut în cartierele Șevcenkivski, Podilski, Sviatoșinski și Darnîțki. Trei persoane au murit, iar 28 au fost rănite. Clădiri rezidențiale, mașini au fost avariate, incendii au izbucnit în depozite și pe șantiere de construcții.

În Dnipro - cel puțin cinci persoane au murit, iar 28 au fost rănite, inclusiv un copil de un an și jumătate. O rachetă a lovit un centru comercial, iar blocurile de locuințe au fost avariate de resturi. Una dintre secțiile maternității a fost avariată, dar nimeni nu a fost rănit acolo, pacienții și personalul medical reușind să se adăpostească, a raportat Ministerul Sănătății.

Federația Rusă a lansat zece lovituri cu rachete la Zaporojie - unde cel puțin patru persoane au fost ucise și 12 au fost rănite. Două case particulare au fost complet distruse, au fost sparte ferestrele a 19 clădiri înalte, instituții de învățământ și un spital. Garaje, o benzinărie și un hotel au fost, de asemenea, avariate.

Odesa a fost atacată cu drone și rachete noaptea și dimineața: două persoane au fost ucise, alte 26 au fost rănite, inclusiv doi copii, o femeie însărcinată și cinci agenți de poliție. Trei rachete au lovit clădiri rezidențiale din Odesa. Câteva zeci de clădiri au fost avariate de resturi.

În Harkov, în urma atacurilor cu rachete rusești, trei persoane au fost, de asemenea, ucise și 13 au fost rănite. Centrul regional de oncologie a fost avariat, precum și depozite, un depozit de transport și întreprinderi.

În Liov, o persoană a murit și alte 24 au fost rănite din cauza unui atac cu rachete al Federației Ruse. Există distrugeri parțiale la 13 clădiri înalte și instituții de învățământ. De asemenea, au fost avariate mașini.

În Konotop, regiunea Sumî, au avut loc cinci lovituri: trei persoane au fost rănite,  zece case au fost avariate, o benzinărie și o mașină au ars. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:3,09 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
17
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău