Bilanțul a urcat la 29 de morți în urma atacului sinucigaș, care a lovit o moschee șiită din Afganistan

  • 02 August 2017 09:41
Bilanțul a urcat la 29 de morți în urma atacului sinucigaș, care a lovit o moschee șiită din Afganistan

Autoritățile afgane au revizuit miercuri dimineață bilanțul la 29 de persoane decedate, după ce un atacator sincuigaș s-a detonat în urmă cu o zi în timpul rugăciunii la mosceea șiită Jawadia. De asemenea, alte 64 de persoane au fost rănite în atentatul terorist din localitatea Herat, situată în partea central-vestică a Afganistanului, transmite Reuters.

Peste 1.700 de civili și-au pierdut viața de la începutul acestui an în atacurile teroriste din Afganistan, iar acest bilanș ridicat a lovit în încrederea publică a președintelui Ashraf Ghani, scrie news.ro.

Inițial, un număr de 15 persoane și-au pierdut viața în atentatul sinucigaș de la Herat.

Un purtător de cuvânt al poliției locale a explicat că ar putea să existe mai mulți atacatori, iar martorii susțin că un bărbat și-a detonat centura cu explozibili în mijlocul mulțimii, iar un al doilea a aruncat cu grenade spre credincioșii din moscheea Jawadia.

„Doi atacatori au intrat în moschee și au început să tragă și să arunce grenade spre oameni”, a declarat Mohammad Adi, unul dintre credincioșii răniți în urma atacului terorist din Herat.

De asemenea, acest incident are loc la doar două săptămâni după detonarea unei bombe într-o moschee construită în secolul al XII-lea la Herat.

Șapte persoane și-au pierdut viața în atacul asupra moscheii Jama Masjid.

Nicio grupare nu a revendicat acest atentat, dar talibanii au dezmințit orice implicare în explozia din localitatea Herat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău