Biden spune că vrea să-și anunțe candidatura la prezidențialele din 2024, dar nu imediat: „A fost de la început intenția mea”

  • 25 Februarie 2023 11:25
Biden spune că vrea să-și anunțe candidatura la prezidențialele din 2024, dar nu imediat: „A fost de la început intenția mea”

Joe Biden, cel mai în vârstă președinte american în funcție, a confirmat vineri că intenționează să-și anunțe candidatura pentru al doilea mandat la prezidențialele din 2024, dar nu imediat, transmite digi24.ro.

Intenția mea este… a fost de la început să candidez, a spus vineri democratul de 80 de ani în cursul unui interviu pentru ABC News.

Soția sa, Jill Biden, a declarat pentru Associated Press vineri mai devreme că tot ce a mai rămas este ca el să decidă când și unde să facă anunțul intrării în campanie. Întrebat despre acest interviu, Joe Biden a răspuns cu o glumă, fără să confirme ori să infirme, relatează AFP, citată de Agerpres.

Cu toate acestea, el a precizat că nu se grăbește.

Sunt, pe termen scurt, prea multe alte lucruri pe care trebuie să le terminăm înainte de a începe campania, a spus el despre reformele întreprinse de administrația sa.

Întrebat dacă vârsta lui i-a influențat decizia de a candida sau nu, el a răspuns: Nu. Dar este legitim ca oamenii să se întrebe despre vârsta mea. Este complet legitim.

Tot ce pot să spun este: fiți atenți la ceea ce fac, a adăugat el, părând să facă aluzie la bilanțul primilor doi ani la Casa Albă.

Joe Biden ar urma să încheie al doilea mandat la vârsta de 86 de ani. Un examen medical efectuat săptămâna trecută a concluzionat că este viguros și apt să-și îndeplinească îndatoririle.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:6,17 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
12
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău