Biden convoacă un summit la nivel înalt cu 50 de aliați ai Ucrainei în Germania

  • 26 Septembrie 18:15
Biden convoacă un summit la nivel înalt cu 50 de aliați ai Ucrainei în Germania

Președintele american Joe Biden a declarat astăzi, 26 septembrie, că va convoca o reuniune la nivel înalt a 50 de aliați ai Ucrainei în Germania, în luna octombrie a.c., relatează AFP, citată de G4media.

Voi convoca o reuniune la nivel de lider a grupului de contact pentru apărarea Ucrainei în Germania luna viitoare pentru a coordona eforturile celor peste 50 de țări care sprijină Ucraina în apărarea sa împotriva agresiunii ruse”, a declarat el într-un comunicat.

De asemenea, liderul de la Casa Albă a anunțat joi o „majorare” a asistenței pentru Ucraina, inclusiv un ajutor militar de aproape 8 miliarde de dolari și noi muniții cu rază lungă de acțiune.

Astăzi, anunț o creștere a asistenței de securitate pentru Ucraina și o serie de acțiuni suplimentare pentru a ajuta Ucraina să câștige acest război”, a declarat Biden, care nu a menționat, cu toate acestea, speranța Kievului de a primi undă verde pentru a lansa rachete cu rază lungă de acțiune fabricate în SUA în Rusia.

Ucraina a militat mult timp pentru ca aliații săi – în special SUA și Regatul Unit – să permită Kievului să atace Rusia cu rachete furnizate de Occident.

În timp ce președintele ucrainean Volodimir Zelenski se afla în SUA pentru Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite, președintele Biden l-a primit la Casa Albă.

Făcând o serie de anunțuri privind sprijinul SUA pentru Ucraina, la ora 11:00, președintele a declarat că a „decis să furnizeze Ucrainei muniția cu rază lungă de acțiune Joint Standoff Weapon (JSOW)”.

Nu a fost menționată permisiunea de a lansa aceste arme în Rusia.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
24,96
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:3,6 m/s
Fri
22
Sat
22
Sun
19
Mon
16
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău