Biden anunță că Statele Unite și-au asigurat achiziția a milioane de doze din pilula anti-COVID-19 a Pfizer

  • 05 Noiembrie 2021 19:14
Biden anunță că Statele Unite și-au asigurat achiziția a milioane de doze din pilula anti-COVID-19 a Pfizer

Președintele american Joe Biden a anunțat vineri că Statele Unite și-au securizat deja milioane de doze din medicamentul experimental anti-COVID-19 produs de Pfizer, astfel încât să le poată cumpăra imediat ce Agenția pentru Alimente și Medicamente a SUA (FDA) va aproba acest tratament, informează Reuters, potrivit Agerpres.

''Dacă va fi autorizat de FDA vom putea avea repede pilulele (...) Am securizat deja milioane de doze. Această terapie va fi un alt instrument în cutia noastră cu instrumente pentru a proteja oamenii de cele mai rele efecte ale COVID'', a transmis președintele SUA.

Compania Pfizer a anunțat anterior că se așteaptă să reușească transmiterea către FDA a rezultatelor interimare ale testelor sale clinice pentru noul medicament antiviral înaintea sărbătorii americane Thanksgiving din 25 noiembrie.

Marea Britanie a anunțat de asemenea că și-a asigurat achiziția a 250.000 de doze din acest tratament.

La rândul ei, compania Merck & Co, care a conceput de asemenea o pastilă experimentală anti-COVID-19, Molnupiravir, a anunțat că a încheiat nouă contracte pentru vânzarea acesteia de îndată ce organismele de reglementare o vor autoriza, prima aprobare fiind deja dată de Marea Britanie, care a contractat 480.000 de doze.

Celelalte țări care au semnat până în prezent contracte cu Merck sunt SUA, Franța, Coreea de Sud, Indonezia, Malaezia, Filipine, Singapore și Thailanda.

Studiul clinic realizat de Pfizer asupra pastilei sale anti-COVID-19 a demonstrat că reduce cu 89% riscul de spitalizare și de deces în rândul adulților care prezintă riscul de a dezvolta o formă severă a maladiei. Rezultatele par să le depășească pe cele observate în cazul pastilei anti-COVID-19 dezvoltată de grupul Merck, Molnupiravir, care a arătat într-un studiu publicat luna trecută că reduce cu 50% riscul de deces și de spitalizare tot în rândul pacienților care prezintă riscuri sporite de a dezvolta forme severe ale maladiei.

Pastila Pfizer va administrată în combinație cu un antiviral mai vechi, Ritonavir, tratamentul combinat urmând să fie comercializat sub numele de Paxlovid. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău