Biblioteca ”Ștefan cel Mare” din Capitală a marcat 15 ani de activitate

  • 13 Noiembrie 15:10
Biblioteca ”Ștefan cel Mare” din Capitală a marcat 15 ani de activitate

Mai multe activități culturale cu genericul ”Descoperă-ți, dezvoltă-ți și folosește-ți punctele forte!” au fost organizate în perioada 12-13 noiembrie la Biblioteca ”Ștefan cel Mare” din capitală, cu prilejul împlinirii a 15 ani de activitate a instituției, informează MOLDPRES.

Potrivit directorului instituției, Lilia Gamarța, manifestările au început miercuri cu un moment aniversar. În mesajul său de salut, directorul general al Bibliotecii Municipale ”B.P. Hasdeu”, Mariana Harjevschi, a menționat că Biblioteca ”Ștefan cel Mare” este o instituție de promovare a cărții și a culturii naționale. Ea a trecut în revistă principalele realizări obținute de către bibliotecari în cei 15 ani de activitate, dorindu-le succese în continuare.

Mesaje de felicitare au urmat din partea consilierului prezidențial Corneliu Popovici, oaspeților de onoare din România - managerul Bibliotecii Județene „Duiliu Zamfirescu” Vrancea din Focşani, Oana-Raluca Boian și scriitorul Adrian Ţiglea, precum și din partea scriitorilor Ion Găină, Ștefan Sofronovici, Ianoș Țurcanu, Nicolae Spătaru, pretorului sectorului Botanica, Boris Prepeliță, a unor voluntari și utilizatori.

În cadrul evenimentului, s-a desfășurat duplexul profesional intitulat „Nota ludică în activitățile de bibliotecă”, moderat de conferențiarul universitar Lidia Kulikovski, director adjunct al Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu”. Programul a mai cuprins un concurs de cultură generală „Aici e Moldova” cu implicarea elevilor de la Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu”. Tot aici, a avut loc lecția publică „Viața și succesul”, susținută și moderată de analistul politic Valentin Dolganiuc, deputat în primul Parlament al Republicii Moldova.

Spectacolul „Cine-a zis că graiuri felurite ne dezbină”, trainingul „15 idei pentru o bibliotecă activă”, expoziţia-concurs de pictură „Culorile toamnei”  au încununat programul manifestărilor, dedicate celor 15 ani de activitate a instituției.

Biblioteca „Ştefan cel Mare” din capitală este una din filialele BM „B.P. Hasdeu” şi a fost deschisă în 1994 în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea din Focşani, România.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chişinău
5,76 °C
câțiva nori
Umiditate:70 %
Vint:5,1 m/s
Mon
7 °C
Tue
7 °C
Wed
8 °C
Thu
6 °C
Fri
7 °C

Curs oficial BNM 16 Decembrie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.3410 0.0582
USD 17.3081 -0.0131
RON 4.0473 0.0123
UAH 0.7370 0.0018
RUB 0.2773 0.0031
Arhivă Radio Chișinău