Biblioteca ”Ștefan cel Mare” din Capitală a marcat 15 ani de activitate

  • 13 Noiembrie 2019 15:10
Biblioteca ”Ștefan cel Mare” din Capitală a marcat 15 ani de activitate

Mai multe activități culturale cu genericul ”Descoperă-ți, dezvoltă-ți și folosește-ți punctele forte!” au fost organizate în perioada 12-13 noiembrie la Biblioteca ”Ștefan cel Mare” din capitală, cu prilejul împlinirii a 15 ani de activitate a instituției, informează MOLDPRES.

Potrivit directorului instituției, Lilia Gamarța, manifestările au început miercuri cu un moment aniversar. În mesajul său de salut, directorul general al Bibliotecii Municipale ”B.P. Hasdeu”, Mariana Harjevschi, a menționat că Biblioteca ”Ștefan cel Mare” este o instituție de promovare a cărții și a culturii naționale. Ea a trecut în revistă principalele realizări obținute de către bibliotecari în cei 15 ani de activitate, dorindu-le succese în continuare.

Mesaje de felicitare au urmat din partea consilierului prezidențial Corneliu Popovici, oaspeților de onoare din România - managerul Bibliotecii Județene „Duiliu Zamfirescu” Vrancea din Focșani, Oana-Raluca Boian și scriitorul Adrian Țiglea, precum și din partea scriitorilor Ion Găină, Ștefan Sofronovici, Ianoș Țurcanu, Nicolae Spătaru, pretorului sectorului Botanica, Boris Prepeliță, a unor voluntari și utilizatori.

În cadrul evenimentului, s-a desfășurat duplexul profesional intitulat „Nota ludică în activitățile de bibliotecă”, moderat de conferențiarul universitar Lidia Kulikovski, director adjunct al Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu”. Programul a mai cuprins un concurs de cultură generală „Aici e Moldova” cu implicarea elevilor de la Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu”. Tot aici, a avut loc lecția publică „Viața și succesul”, susținută și moderată de analistul politic Valentin Dolganiuc, deputat în primul Parlament al Republicii Moldova.

Spectacolul „Cine-a zis că graiuri felurite ne dezbină”, trainingul „15 idei pentru o bibliotecă activă”, expoziția-concurs de pictură „Culorile toamnei”  au încununat programul manifestărilor, dedicate celor 15 ani de activitate a instituției.

Biblioteca „Ștefan cel Mare” din capitală este una din filialele BM „B.P. Hasdeu” și a fost deschisă în 1994 în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea din Focșani, România.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
27
Cer fragmentat
Umiditate:32 %
Vint:2,1 m/s
Sat
20
Sun
22
Mon
22
Tue
24
Wed
26

Curs oficial BNM 15 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.7864 -0.0000
USD 16.7051 -0.0000
RON 4.0919 -0.0000
UAH 0.6112 -0.0000
RUB 0.2276 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău