Biblioteca pe patru roți a Mitropoliei Basarabiei a pornit prin satele Republicii Moldova

  • 09 Iunie 2023 11:36
Biblioteca pe patru roți a Mitropoliei Basarabiei a pornit prin satele Republicii Moldova

Biblioteca interactivă pe patru roți a Misiunii Sociale „Diaconia” a pornit prin satele R. Moldova, primul popas făcându-l în satul Săseni din raionul Călărași. Alături de volunari, cei mici s-au distrat și au și învățat regulile de securitate electrică pentru a-și petrece vara în siguranță.

Zeci de copii, beneficiari ai Centrului Comunitar din Săseni, au avut parte de o zi cu surprize. Voluntarii Misiunii Sociale „Diaconia” le-au organizat jocuri în aer liber, ateliere de creație și activități educative nonformulare în colaborare cu reprezentații Premier Energy, scrie Infoprut.

„Acest proiect este unul inedit pentru că nu are loc în clasă, dar totul are loc prin joc, copiii nici nu-și dau seama că în acest mod învață o regulă de securitate. Să nu se urce pe pilonii de electricitate, să nu atingă un cablu electric”, a subliniat Veronica Moraru, reprezentant Premier Energy, potrivit TVR Moldova.

În această vara, voluntarii vor ajunge în peste 15 localități din Republica Moldova pentru a educa tinerii în scopul prevenirii cazurilor de electrocutare. Proiectul Ludobus este destinat copiilor din zonele defavorizate care au acces limitat la jocuri și activități extrașcolare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
7,24
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău