Biblioteca Municipală ”B.P. Hasdeu” lansează Campania „ReVino la biblioteca ta!”

  • 16 Mai 2021 17:50
Biblioteca Municipală ”B.P. Hasdeu” lansează Campania „ReVino la biblioteca ta!”

Biblioteca Municipală ”B.P. Hasdeu” își deschide ușile pentru a întâmpina utilizatorii în cadrul proiectului municipal „Dialog social cu chișinăuienii” în perioada 17-23 mai, cu activități offline, și lansează Campania „ReVino la biblioteca ta!”, informează MOLDPRES.

Solicitată de agenție, Mariana Harjevschi, directorul instituției, a menționat că prin această campanie, biblioteca își propune să amintească chișinăuienilor și vizitatorilor urbei noastre de importanța bibliotecilor publice ca spații atractive, deschise pentru informare, cunoaștere, interacțiune, dar și să-și aducă aminte de rolul vital al acestor instituții în comunitate.

Potrivit sursei citate, revenirea treptată, după pandemie, a bibliotecilor la interacțiunea directă cu utilizatorii se va face prin mijlocul acestei campanii, „ReVino la biblioteca ta!”, astfel încât utilizatorii, partenerii să se întâlnească atât în mediul fizic, cât și virtual al bibliotecilor.

”Înțelegem, cât de mult a lipsit biblioteca în viața utilizatorilor, dar știm și cât de mult au fost prezenți și în spațiul virtual, reușind să studieze, să interacționeze, să participe în lansări și prezentări de carte, ateliere creative și lecții, datorită resurselor online ale bibliotecii, și au obținut diverse informații, datorită competențelor bibliotecarilor. Vrem să surprindem utilizatorii cu oferte atractive noi, livrate în spațiile fizice ale bibliotecii, care includ servicii esențiale pentru comunitate. Campania va fi una intensă, pentru a demonstra nevoia de consum cultural, dar și capacitatea bibliotecii de a fi ofertantă pentru utilizatori, parteneri”, a subliniat Mariana Harjevschi.

Organizată în formatul uși deschise, campania va oferi chișinăuienilor, prin vizite de grup, recitaluri de poezie, sondaje interactive „Aș veni la bibliotecă dacă...”, workshop-uri, talk-show-uri, șezători, expoziții, cluburi pe interese pentru vârstnici, prezentări a cărților noutate și colecțiilor de carte intrate recent în bibliotecă, prezentarea serviciilor etc., o adevărată incursiune în  lumea cărților, lecturii, învățării și a dialogului etc. 

Evenimentele ce se vor desfășura în filiale vor culmina cu o ieșire a bibliotecilor în ultima zi a campaniei pe 23 mai, în spațiul public, în scuarurile și parcurile aflate în nemijlocita apropiere a bibliotecilor, pentru a oferi jocuri distractive utilizatorilor și un prilej de a ne bucura împreună de artele spectacolului, prezentându-se astfel operele scriitorilor preferați. Agenda desfășurată a evenimentelor în cadrul Campaniei va fi plasată pe pagina oficială a Bibliotecii (www.hasdeu.md, la rubrica Evenimente), precum și pagina de Facebook.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău