BETA | Macedonia și Grecia intenționează să construiască un gazoduct comun

  • 20 Martie 2018 17:35
BETA | Macedonia și Grecia intenționează să construiască un gazoduct comun

Companii energetice din Macedonia și Grecia elaborează un plan de construcție a unui gazoduct care va lega cele două state. Este vorba de o conductă de 120 de kilometri, câte 60 de km în fiecare țară.

Pentru ca realizarea acestui proiect să înceapă anul acesta, Macedonia și Grecia vor face demersuri comune pentru finanțare internațională. Guvernul Macedoniei a anunțat că proiectul deschide posibilitatea adâncirii cooperării bilaterale în domeniul energiei și stimulează cooperarea energetică în regiunea Balcanilor.

"Realizarea acestui proiect are o importanță deosebită pentru Macedonia, deoarece creează condiții pentru conectarea la gazoductul Trans Adriatic Gas Pipeline (TAP), precum și utilizarea gazelor naturale din rezervele Greciei" - a precizat Guvernul Macedoniei, adăugând că astfel se stimulează și dezvoltarea infrastructurii în statele din Balcanii de Vest. Proiectul construcției gazoductului comun dintre Grecia și Macedonia este o consecință a măsurilor de reconstruire a încrederii între Macedonia și Grecia și intensifică cooperarea bilaterală, convenită la inițiativa premierilor celor două țări vecine.

"Astfel cooperarea la nivel politic stimulează începerea activităților pentru realizarea unor proiecte tehnice" - se spune în comunicatul Guvernului macedonean.

Sursa: Rador

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:6,17 m/s
Tue
19
Wed
14
Thu
15
Fri
11
Sat
12
Arhivă Radio Chișinău