Bernie Sanders, câștigător în Nevada în campania pentru desemnarea candidatului democrat la alegerile prezidențiale din SUA

  • 23 Februarie 2020 09:33
Bernie Sanders, câștigător în Nevada în campania pentru desemnarea candidatului democrat la alegerile prezidențiale din SUA

Bernie Sanders a câștigat sâmbătă alegerile interne ale Partidului Democrat din statul Nevada, consolidându-și astfel poziția de favorit la nominalizarea drept candidat la președinție, transmite Reuters, preluat de Agerpres.

Pe locul al doilea în așa-numitul 'caucus' s-a clasat, potrivit rezultatelor parțiale, fostul vicepreședinte al Statelor Unite Joe Biden.

Sanders a întrunit 47% din delegații convențiilor locale din Nevada, după raportarea rezultatelor din 43% din circumscripții. Pentru Biden s-au pronunțat 21% din reprezentanți, pentru Pete Buttigieg, fostul primar al orașului South Bend din statul Indiana - 15%, iar pentru senatoarea Elisabeth Warren - 9%; senatoarea Amy Klobuchar și miliardarul activist Tom Steyer au înregistrat doar 4% fiecare.

Următoarele alegeri primare vor avea loc în 29 februarie în Carolina de Sud, iar în 3 martie, zi cunoscută ca Super Tuesday (super-marțea) se vor pronunța democrații din 14 state, care trimit peste o treime din delegații la Convenția Națională Democrată unde va fi desemnat contracandidatul președintelui în exercițiu, Donald Trump. Abia pe 3 martie se va prezenta pentru prima oară în fața electoratului democrat și miliardarul Michael Bloomberg, care nu concurează în primele patru state.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău